Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Όποιος λείπει λείπει κι η μοίρα του

Έλειψα 3 μέρες σε ένα επαγγελματικό ταξείδι και εσκασαν περίεργες ειδήσεις, από αυτές που ψοφάω να σχολιάζω.

Αναφέρομαι φυσικά στο δημοσίευμα της Sportday για την μεταβίβαση των μετοχών του κου Τσακίρη. Ξέρω ότι το δημοσίευμα διαψεύστηκε αλλά έτσι και αλλιώς ο μεγαλομέτοχος έχει δηλώσει ότι δεν θα μείνει αιώνια και το θέμα θα επανέλθει. Γι αυτό αν και έλειπα και το θέμα είναι μάλλον εκτός επικαιρότητας εγώ θα το σχολιάσω.

Μου έκανε εντύπωση το ποσοστό της μεταβίβασης. Σήμερα στην ΠΑΕ από όσο ξέρω το 10% των μετοχών ανήκει στον ερασιτέχνη, σχεδόν το 90% των μετοχών στον κύριο Τσακίρη και την οικογένεια του και ένα ελάχιστο ποσοστό σε κάποιους μικρομετόχους. Αν πουληθεί το 50% των συνολικών μετοχών τότε δεν μιλάμε για πολυμετοχικότητα αλλά για αλλαγή ιδιοκτησίας καθώς θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο σε μια ΓΣ να εκπροσωπηθούν όλοι οι μέτοχοι. Συνεπώς το 50% των μετοχών της ΠΑΕ πρακτικά εξασφαλίζει σε κάθε ΓΣ την απόλυτη πλειοψηφία των μετοχών που εκπροσωπούνται. Είναι δε πολύ πιθανό ο αγοραστής να αγοράσει και 1 μετοχή από κάποιον μικρομέτοχο και να κατέχει και νομικά την απόλυτη πειοψηφία. Αν ο κύριος Τσακίρης θέλει βοήθεια αλλά όχι παράδοση της ΠΑΕ τότε θα ήταν πιο λογικό να μεταβιβάσει το 50% των δικών του μετοχών δηλαδή κάτι λιγότερο από το 45% των συνολικών. Σε αυτή την περίπτωση όντως έχουμε πολυμετοχικότητα.

Στο πλαίσιο στο οποίο κινείται το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο η αύξηση της οικονομικής επιφάνειας της ιδιοκτησίας μπορεί να έχει και θετικά αλλά και αρνητικά αποτελέσματα. Μετά από 3 χρόνια ο κύριος Τσακίρης έχει όπως πιστεύω μάθει πολλά για τη λειτουργία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Πιστεύω ότι θα είναι τεράστιο λάθος του και σε βάρος του συλλόγου να παραχωρήσει αμέσως την πλειοψηφία των μετοχών. Σε αυτή την περίπτωση θα ξαναρχίσουμε πάλι με μια άπειρη διοίκηση που μέχρι να μάθει θα έχουν πεταχτεί ένα κάρο λεφτά και δεν ξέρω και γω πόσες ευκαιρίες.

Η μέρα που έσκασε το δημοσίευμα αυτό (λίγο πριν λήξει η περίοδος των μεταγραφών των ελευθέρων παικτών) δεν μου άρεσε. Κάτι με ενοχλεί. Αυτό όμως θα το δούμε στο μέλλον.

Υπάρχουν και άλλα θέματα όπως με τα εισιτήρια διαρκείας του φόρουμ. Εγώ θα πω στα παιδιά μπράβο. Όμως αυτή η κίνηση δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Γι αυτό και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε ποια παιδιά θα δώσουμε τα διαρκείας αυτά. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να δωθούν σε παιδιά τα οποία είναι κοντά στον Πανιώνιο, τον συμπαθουν αλλά δεν είναι οπαδοί του. Με αυτό τον τρόπο να τους ΚΑΝΟΥΜΕ οπαδούς μας.

Τέλος υπάρχει το αναμενόμενο γεγονός πως δεν έγινε καμία προσθήκη στο ρόστερ. Με αυτό το ρόστερ πάμε και θα πάμε καλά. Αρκεί να συμμετέχουν όλοι οι παίκτες στην ομάδα και να μην υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια. Και αυτό θα φάνει από αυριο στη Λιβαδιά.

Υ.Γ. Μου αρεσε το σχόλιο του Τσακίρη στον Καρπετόπουλο και το αντιγράφω:"Θα πουλήσει ο Κωνσταντίνος Τσακίρης το 50% του Πανιωνίου; Χθες, όταν τον ρώτησα, η απάντησή του ήταν άκρως διαφωτιστική. «Θα σε παρακαλούσα πάρα πολύ», μου είπε, «να μάθεις το όνομα του άγιου αυτού ανθρώπου και εφοπλιστή που θέλει (ο Θεός να τον φωτίσει) να μπει στην ΠΑΕ. Μάθε, σε παρακαλώ, μόνο το όνομα και πες μου το. Το όνομα φτάνει. Μην ασχοληθείς με το τηλέφωνο. Ασ' το, θα το βρω εγώ…»."(http://www.sport-fm.gr/article/194333)

7 σχόλια:

  1. Η είδηση αναφέρονταν σε πώληση του 50% των μετοχών του Τσακίρη. Άλλωστε δεν μπορεί να πουλήσει κάτι που δεν του ανήκει. Σε κάθε περίπτωση όμως το ποσοστό θα ήταν και πάλι μεγάλο και ασφαλώς ο υποψήφιος αγοραστής θα είχε την επιθυμία να αναλάβει ή να έχει λόγω στο μάνατζμεντ. Αλλιώς μιλάμε για τον Καραμουρτζούνη...
    Μια όμως που ο κος Τσακίρης σκέφτεται το ενδεχόμενο αποχώρησης του, αλλά δεν μπορεί να φανταστεί καν το ενδεχόμενο να βρεθεί αγοραστής, πως θα εξελιχθεί η κατάσταση; Μήπως τέτοιου είδους δημοσιεύματα έχουν χιουμοριστικό χαρακτήρα αλλά ταυτόχρονα απαξιώνουν σε Πανελλήνια εμβέλεια το "προϊόν";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η είδηση αναφερόταν στο ποσοστό της ΠΑΕ και όχι στο δικό του. Το κείμενο ήταν το εξής:
    "Έτοιμος να παραχωρήσει το 50% της ΠΑΕ Πανιώνιος εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της «SportDay»."(http://www.sport-fm.gr/article/194124)

    Ακριβώς αυτή η διατύπωση (50% της ΠΑΕ) με έκανε να γράψω το σχόλιο. Τωρα αν η sportday γράφει άλλα από αυτάπου γράφει η σελίδα του sport-fm δεν ξέρω γιατί δεν ήμουν στην Ελλάδα.

    Φυσικά και μπορεί να πουλήσει το 50% της ΠΑΕ αφού του ανήκει το 90%.

    Τώρα γιατί βγήκε αυτή η είδηση και μάλιστα από τη συγκεκριμένη εφημερίδα δεν ξερω. Το ότι μου φαίνεται περίεργη η συγκεκριμένη ημερομηνία το γράφω.

    Κάπου όμως δουλευόμαστε. Ο Κόσμος της Ετέρναλ διαφημίζει ότι στο αυριανό φύλλο του γράφει ποιος παίρνει το 50% της ΠΑΕ (και όχι το 50% του Τσακίρη που σημαίνει 45% της ΠΑΕ).

    Κατά τα άλλα το διαψεύσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχαριστω. Αυτό ήταν και το τελευταίο ταξείδι μου για φέτος. Αντε γιατι βαρέθηκα με τις βαλίτσες στο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ο Τσακίρης ήθελε να πουλήσει το 50% της Π.Α.Ε, θα πουλούσε το 50% των μετοχών της Π.Α.Ε που κατέχει. Αν λοιπόν κατέχει το 90%, θα πουλούσε συνολικά το 45%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν διαβαζει κανεις βρε παιδια τον Πανιωνο Κοσμο να δουμε τι γραφει για το που πηγαινει το 50% της ΠΑΕ ??? Καταλαβαινω οτι η εφημεριδα κυκλοφορει σημερα. Αν καποιος διαβασει ας μας πει και μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θα κάνουμε συντακτικό εδώ. Αλλο πράγμα το 50% της ΠΑΕ και άλλο το 50% των μετοχών που κατέχει. Και τελικά δεν το έχω δεί σε καμία πώληση να αναφέρεται το ποσοστό σε σχέση με τις μετοχές του του πωλητή,πάντα κάποιος αναφέρεται σε σχέση με το συνολικό αριθμό μετοχών. Αυτό ενδιαφέρει.

    Οσο για τον Κόσμο της Ετέρναλ, δε γράφει τίποτα ενδιαφέρον. Ένα ειρωνικό σχόλιο έχει για τον κακό τύπο που δήθεν γράφει ότι θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.