Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Τηλεμα(λα)χίες

Προχτές το βράδυ είχα τις μαύρες μου. Η ομάδα καλά δεν πήγαινε και είπα για να ξελαμπικάρω ποδοσφαιρικά να δω Μπάρτσα. Πριν την Μπάρτσα όμως είχαν τα σχόλια για τις τηλεμα(λα)χίες που είχαν γίνει και που ευτυχώς προνόησα και δεν είδα καμία.

Έτσι άρχισα να αλλάζω τα κανάλια βλέποντας τους διάφορους πολιτικάντηδες που γύριζαν τα κανάλια εξηγώντας μας για τη γραβάτα του Κωστίκα ή το μουστάκι του Γιωρίκα. Ένας από τους τύπους αυτούς λοιπόν είπε και το εξής καταπληκτικό (δεν θυμάμαι σε ποιο κανάλι, νομίζω στη ΝΕΤ αλλά δεν είμαι σίγουρος). Λέει λοιπόν προς έναν εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ "Θα φορολογήσετε τους πλούσιους! Μα είναι πλούσιος κάποιος που έχει 60000 ευρώ έσοδα το χρόνο;"Τι μου λες ρε φιλαράκι. Πλούσιος αυτός; Φτωχαδάκι του κερατά είναι. Τι είναι σήμερα 5 χιλιάρικα το μήνα; Πόσα κιλά χαβιάρι αγοράζεις με αυτά τα λεφτά; Αυτό δεν είναι εισόδημα είναι φιλοδώρημα. Πλούσιος είναι αυτός που δουλεύει με stage για 480 ευρώ και ανασφάλιστα. Ο μισθός αυτός δείχνει ότι δεν έχει ανάγκη τη δουλειά και τη κάνει από χόμπι (Μπάμ!!! Μόνο αυτό δεν έχουμε ακούσει ακόμα). Πλούσιοι λέω εγώ είναι αυτοί που απολύθηκαν στα Ναυπηγεία, στην Ασπίς, στην εταιρεία του Αγούδημου. Και επειδή σε νιώθω φιλαράκι, τον πόνο σου και τη φτώχεια σου με τα 60 χιλιάρικα το χρόνο, μήπως θέλεις να σε ενισχύσουμε εμείς με κανένα έρανο. Οι αντιδράσεις από το πάνελ σε αυτό το σχόλιο μπορώ να πω ότι δεν ήταν και πολλές.
Βρίζοντας γύρισα το κανάλι στο ALTER. Εκεί ήταν ο κος Χατζηνικολάου με ένα τσούρμο καλεσμένους. Δημοσιογράφους, εκπροσώπους κομμάτων, επικοινωνιολόγους κλπ. Θα του συστήσω την επόμενη φορά να έχει και κάποιον διατροφολόγο. Με τα τόσα σκάνδαλα και τα τόσα λεφτά που τρώγονται ένας διατροφολόγος είναι απαραίτητος. Ανάμεσα τους ήταν και ο Νίκος Μπογιόπουλος, δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου: Ποδόσφαιρο μια θρησκεία χωρίς απίστους. Ο τύπος είπε πολύ σημαντικά πράγματα τα οποία βέβαια μετά έγιναν αβαβά από τους υπόλοιπους. Τον ρώτησε χαριτολογώντας ο Χ/νικολάου γιατί προτείνουν μισθό 1300 η 1400 ευρώ (δεν θυμάμαι το νούμερο) και όχι 2000. Απάντηση : Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ τόσα πρέπει να βγάζει κάποιος στην Ελλάδα σήμερα για να ζει αξιοπρεπώς. Όπα ρε μόρτες, λέει η Γιούροστατ για 1300 ευρώ το μήνα και σεις ζητάτε την ψήφο μας ενώ ανέχεστε μισθούς 480 ή 700 ευρώ; Εσείς κύρις Χ/νικολάου που χαριτολογούσατε μπορείτε να ζήσετε με τα 700 ευρώ; Συνέχισε ο Μπογιόπουλος.Το 2000 είχαμε ΑΕΠ 124 δις ενώ τώρα 259 δις. Και ρωτάω εγώ ο μισθωτός του κερατά που φορολογούμαι και πληρώνω ΦΠΑ ακόμα και για το ψωμί που τρώω και το γάλα που πίνουν τα παιδιά μου. Αν το ΑΕΠ διπλασιάστηκε σε μια δεκαετία δεν θα έπρεπε να διπλασιαστούν και τα έσοδα του κράτους; Που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά Κωστίκα και Γιωρίκα; Εσείς κυβερνήσατε αυτά τα 10 χρόνια. Πως με τόση αυξηση του ΑΕΠ εξακολουθούμε να μην έχουμε νοσοκόμους, καθηγητές, δασκάλους κλπ; Πως με τόσα λεφτά η Ικαρία και οι Φούρνοι θα μείνουν χωρίς συγκοινωνία; Αναφέρομαι σε αυτά τα νησιά γιατί εκείνες τις μέρες βάρεσε κανόνι μια εταιρεία που έκανε την συγκοινωνία σε αυτά τα νησιά. Την απάντηση βέβαια την πήρα χτες βλέποντας Ευαγγελάτο όπου μάθαμε ότι για να βάλουν παντζούρια στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας έδωσαν σχεδόν 8 εκ. ευρώ. Κάτι λιγότερα από όσο θα χρειάζονταν για να χτίσουν όλο το κτήριο από τα θεμέλια. Και στο τέλος-τελος γιατί να μην τα δώσουν; Δικά τους είναι;

Μετά βέβαια άρχισε η Μπάρτσα και παίζοντας ποδοόσφαιρο που χαίρεσαι να βλεπεις καθάρισε τη Σανταντέρ. Και μετά ξύπνησε και ο Φερέρα και κατέβασε σωστή σύνθεση.

Από όλη τη συζήτηση για τις τηλεμα(λα)χίες εγώ για μια ακόμα φορά δύο πράγματα που γνώριζα.
1) Ελάχιστοι ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα αυτού του τόπου.
2) Το πολίτευμα μας δεν είναι πια κοινοβουλευτική δημοκρατία αλλά διακαναλική δημοκρατία.

Αυτά θα έχω στο μυαλό στις 4 του Οκτώβρη καθώς θα ψηφίζω.

2 σχόλια:

  1. Πάντως υπάρχει λύση για να λυθεί το κυβερνητικό πρόβλημα της χώρας.

    Τι Γιωρίκας και Κωστίκας τώρα...

    Υπάρχει διαθέσιμος τεχνοκράτης, με βαθείες γνώσεις μάνατζμεντ και πρακτική εμπειρία χρόνων, άριστος στις διεθνείς σχέσεις, με διηπειρωτικές διασυνδέσεις, με διορατικότητα και δημιουργική σκέψη. Άριστος στο σχεδιασμό και διαχείριση που έχει σχέση με ομαδική εργασία. Όπου πρέπει δρα με πείσμα και επιμονή αλλά με διπλωματικό τρόπο ελίσσεται εύκολα και στις κακοτοπιές.

    ΕΜΙΛΙΟ ΦΕΡΡΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μόνο πρόβλημα στην προταση σου είναι ότι στη διακυβέρνηση της χώρας δεν υπάρχει ΔΣ που αν σφίξουν τα πράγματα να κρατήσει 9 ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.