Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Αμήν

Διαβάζω στο sport-fm (http://www.sport-fm.gr/article/196197) "Πολλές αλαγές για το ματς με τον «Δικάφαλο του Βορρά» σχεδιάζει ο Εμίλιο Φερέρα. Συγκεκριμένα, ο προπονητής του Πανιωνίου προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει σύστημα 4-3-1-2. Το συγκεκριμένο σχήμα, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Λάτκα και Κοντοέ, ενώ στην επίθεση θα παίξουν οι Ριέρα και Μπάλαμπαν. Ρόλο «ελεύθερου» πίσω από τους δύο προωθημένους θα έχει ο Αλβάρο Ρεκόμπα."

Τόση φιλοσοφία ήθελε; Το σύστημα αυτό είναι το λογικότερο με βάση τους παίκτες που έχουμε. Τρία χάφ στην ευθεία για να ελέγξουν τους αντιπάλους με τον Κούμο να προωθείται και να απειλεί, τον Ρεκόμπα ελεύθερο να κάνει ότι θέλει χωρίς όμως να χρεώνεται την αριστερή πλευρά και να αφήνει εκτεθειμένο το μπακ, και δυο καθαρούς κόφτες να προστατεύουν την άμυνα που μπορεί να είναι ο Καστελιόνε προς τα αριστερά και ο Νικολάου. Αυτό το κόλημα με το 4-4-2 δεν το κατάλαβα ποτέ για τον απλό λόγο ότι οι παίκτες που είχαμε δεν ταίριαζαν στο σύστημα αυτό.

Με αυτή την είδηση τα πράγματα φαίνονται πιο αισιόδοξα. Λες τελικά να βάλει μυαλό ο σινιορμεσσιέ;

5 σχόλια:

  1. Κατσε μη δεις Μανολο μεσα και κουφαθεις.
    Αλλα ναι,ειτε αυτο το σχημα ειτε σχημα χωρις Ριερα
    (η Μπαλαμπαν)αναλογα το παιχνιδι,ειναι σαφως πιο ορθολογικο.
    Αυτο με Ρεκομπα αριστερα τελος επιτελους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ίδια γράφει και το goalday.gr με τη διαφορά ότι ο Καστελιόνε προορίζεται για αντικαταστάτης μάλλον του Νικολάου οπότε,όπως λέει κι ο zamis,πιο πιθανός δεξιά φαίνεται ο Μανόλο.Σίγουρα πάντως αυτό το σχήμα ταιριάζει καλύτερα.Μακάρι να ξυπνήσει λίγο κι ο Μπάλαμπαν,γιατί μπάλα ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δλδ Griniari με δυο αμυντικα χαφ.Και με Κοτσιανικουλη αριστερα θα καλυπτει χωρους ο Μανολο?
    Ε ρε γλεντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε λές πάλι καλά που δεν παίζει κι ο Μουσλίμοβιτς;Τον Κουτσιανικούλη θα βάλουμε να τον δαγκώσει ο Κοντοές και θα συγκεντρώσουμε τους ανεμιστήρες πάνω του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το sportdog δινει κλασσικο 4-4-2 με,ναι,καλα καταλαβατε,Ρεκομπα αριστερα-Μανολο δεξια..
    Α και πισω Λατκα-Σιοβας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.