Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Σχεδιασμός - Συμπλήρωση

Το ματς δεν το είδα όλο (είδα τα τελευταία 15 λεπτά και τις φάσεις στα κανάλια) συνεπώς δεν μπορώ να έχω πλήρη άποψη. Μπορώ όμως να κάνω κάποιες απλές παρατηρήσεις. (Τελικά το ματς το είδα το βραδυ στο γαυροκάναλο):
α) Είδα κακή συνεργασία στην αμυντική λειτουργία. Και στο γκολ αλλά και σε μια κεφαλιά του Ντούντου πριν οι παίκτες έχουν μείνει μόνοι τους. Αυτό μου δείχνει ότι δεν έχει δουλευτεί η ομάδα αυτή (κάτι που το ξέραμε). Δεν ξέρουν οι παίκτες τι θέσεις και τι κινήσεις πρέπει να κάνουν. Ποιος π.χ. καλύπτει τα σέντερ μπακ στο πέναλτι όταν αυτά έχουν κλείσει στην μικρή περιοχή;
β) Πριν λίγο καιρό ρώτησα αν ο Ρεκόμπα αντέχει να παίξει 3 παιγνίδια σε μια βδομάδα με τη φυσική κατάσταση που έχει. Έχω την εντύπωση ότι σήμερα πήρα την απάντηση μου. Ο ρεκόμπα θα έπρεπε να προστατευθεί κάπως. Να μην μείνει και στα δυο προηγούμενα 90 λεπτα αφού δεν άντεχε.
γ) Ο Μπαρόνι δειχνει να έχει αγοράσει θέση στην ομάδα. Χτυπάει ο Ρεκόμπα και μπαινει ο Μπαρόνι αν και στον σχεδιασμό (οι 2 παίκτες ανα θέση που μας είπε ο πρόεδρος) το δεύτερο αριστερό χαφ είναι ο Κούκετς. Μπορεί κάποιος να μου πει ειλικρινά σε όλα αυτά τα ματς που έχει παίξει σαν αριστερό χαφ τι έχει προσφέρει;
δ) Ο Γουνδουλάκης σε ποια θέση παίζει; Γιατί υπάρχει ο παίκτης αυτός στο ρόστερ αφού ακόμα και χωρίς Σκούφαλη και Εστογιάννωφ δεν είναι καν στην αποστολή; Ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει έντονο πρόβλημα στο γκολ. Ο Φανούρης στην πρώτη χρονιά του Λίνεν (όπα κακή λέξη έγραψα πάλι) μας λεδωσε λύση στον πρώτο γύρο της αφλογιστίας.
ε) Τι σόι εξυπνάδα είναι σε φάουλ του Ντουντου τείχος από μόνο δύο παίκτες;

Βραδυνές παρατηρήσεις:
1) Οι περισσότεροι παίκτες μας δείχνουν έλλειψη δύναμης και εκρηκτικότητας. Χαρακτηριστικό στο Β ημίχρονο όταν γίνεται μπαλιά τρύπα στον Λεονάρντο και ο Μανιάτης που ξεκινάει να τον καλύψει όταν βλεπει ότι τρέχει ο Κοντοές σταματάει. Αποτέλεμα ο Λεονάρντο να κερδίσει την κόντρα και οι γαυροι να κάνουν την μοναδική ευκαιρία τους στο Β ημίχρονο.
2) Ο σχεδιασμός μας ήταν για τα πανηγύρια. Ενώ ξέρουμε ότι οι γαύροι παίζουν από τις πτέρυγες στο πρώτο ημίχρονο αφήσαμε τους μπακ ακάλυπτους. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχει αποφασίσει ο προπονητής πως θα εκμεταλευτεί τον Ρεκόμπα. Χρησιμοποιώντας τον σαν αριστερό χαφ δημιουργεί κενό στην πτέρυγα. Έχουμε μια ξεκάθαρα κακοσχεδιασμένη ομάδα.
3) Η είσοδος του Μπαρόνι βελτίωσε την κατάσταση γιατί έδωσε στα αριστερά στήριγμα στον Τζαβέλλα. Παίξαμε με 3 χαφ στην ευθεία και γι αυτό σουλουπωθήκαμε.
4) Δεν πατήσαμε περιοχή. Όλα τα σουτ μας έγιναν εκτός περιοχής. Επιθετική λειτουργία απλώς ανύπαρκτη.
5) Συγνώμη σινιορμεσσιέ αλλά και ένα παιδάκι προσχολικής αγωγής ήξερε πριν το ματς ότι έναν φορμαρισμένο παίκτη έχουν οι γαύροι τον Τοροσίδη. Δεν δέχομαι δηλώσεις ότι μας δημιούργησε προβλήματα. Το ξέραμε από πριν ότι αυτό θα γινόταν. Υπήρχε σχεδιασμός για να ανακοπεί; Εγω τουλάχιστον δεν τον είδα.

Το ματς με τον Ατρόμητο είναι όλη η χρονιά. Αν το πάρουμε αναπνέουμε λίγο και μπορούμε να δούμε με κάποια αισιοδοξία το μέλλον. Αν όχι θα πάρουν φωτιά τα κομπιουτεράκια. Δεν με ενδιαφέρει να δω βελτιωμένη την ομάδα. Θέλω να πάρουμε το ματς. Και για να γίνει αυτό πρέπει να σκοράρουμε. Γκεγκε μεσσιεσινιόρ Φερρέρα;

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ οικοδεσπότη,

    συμφωνώ σε όσα γράφεις. 'Εχω όμως μία ερώτηση: τα κομπιουτεράκια δεν έχουν πάρει ήδη φωτιά; Αν χάσουμε από τον Ατρόμητο, θα υπάρχουν πολλοί υπολογισμοί γιά μας ή μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε τον σχεδιασμό γιά του χρόνου (στη Β, προφανώς); Θα έλεγα πάντως πως ήδη "τρέχουν" τα κομπιουτεράκια γιά να δείξουν πώς "ρεφάρεις", έχοντας 1 βαθμό μετά από Εργοτέλη, Τρίπολι, Λεβαδειακό; Ή κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα δεν πιστευω ότι έχουν πάρει φωτιά. Το ματς με τον Ατρόμητο θα κρίνει όλη τη χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.