Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Διθύραμβοι

Διαβάζω για το πόσο καλά έπαιξε η ομάδα, για το πόσες ευκαιρίες έκανε, για το πως όλοι ήταν καταπληκτικοί. Μπράβο μας. Μόνο που δεν μας είπανε ότι είμαστε περήφανοι που χάσαμε από τη Λειβαδειά.

Προς πληροφορία όλων αυτών αναφέρω ότι η ομάδα που έπαιζε στη Λειβαδειά ήταν ο Πανιώνιος και όχι ο Άγιος Δημήτριος ή η Ηλιούπολη. Λέω μήπως έμπλεξαν τα χρώματα γιατί και αυτές κόκκινο μπλέ έχουν. Ο Πανιώνιος κύριοι πρόπερσι ήταν στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ. Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να αισθανθώ υπερήφανος γιατί χάσαμε από τη Λειβαδειά παίζοντας καλούτσικα ή έστω καλά. Συγνώμη αλλά δεν θεωρώ ανάπτυξη ομάδας το σύστημα Ρεκόμπα παίρνει μπάλα και σουτάρει από παντού.

Καταλάβε τε το: Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ παίζει και όχι ο Αγιος Δημήτριος. Και συμπεριφερθείτε ανάλογα.

Μας είπαν ότι ο Λίνεν δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Δεν βλέπω να τις αναλαμβάνει ούτε ο μεσσιεσινιόρ Φερέρα που έχει θάψει το μισό ρόστερ.

Διαβάζω ότι πρέπει να σταθούμε πίσω από την ομάδα, να την βοηθήσουμε κλπ. Ποια ομάδα; Ερώτηση λοιπόν: Στην ομάδα ανήκει ή δεν ανήκει ο Φανούρης; Ο Λάτκα; O Κούκετς; Ο Κοντοές; Γιατί έσπασε η ομάδα στα δύο; Ποιος έχει την ευθύνη γι αυτό;

Πρέπει να απαντηθούν τώρα αυτά τα ερωτήματα πριν να είναι αργα.

23 σχόλια:

  1. Βάζεις δύσκολα, γιατί θέλεις απαντήσεις και μάλιστα τώρα.

    Να δεχτώ λοιπόν ότι η ομάδα έπαιξε εξαιρετικά και έχασε από ατυχία.ΟΚ.
    Η ομάδα που είδαμε ήταν πολύ καλύτερη από τον Λεβαδειακό, την Καβάλα, τον Ηρακλή, τον Εργοτέλη, τον Άρη, τον Π.Α.Ο.Κ, τον ΠΑΣ τον Ατρόμητο, τη Λάρισα και τον Πανθρακικο; Γιατί αυτοί είναι ή μπορεί να είναι οι εν δυνάμει ανταγωνιστες μας. Στο λέω εγώ. Δεν ήταν.

    Ποιά η απόδοση του Πανθρακικού που άλλαξε πρόσφατα προπονητή; Ποιά της Καβάλας που έχει ενδεκάδα από 11 νέους παίκτες και πηρε βαθμό στο Καραϊσκάκη; Ποιά του ΠΑΣ; Ποιά του Λατιν-Άρη; Όλοι αυτοί απέδωσαν εξαιρετικά και διαθέτουν ομάδες με πραγματικά πολλές αλλαγές ή ιδιαιτερότητες.

    Μόνο εμείς όμως χρειαζόμαστε πίστωση χρόνου, κι ας παίζουν στην αρχική ενδεκάδα λίγοι νέοι παίκτες. Μόνο εμάς μας επηρεάζει η ζέστη. Μόνο εμάς κυνηγάει η διαιτησία.

    Γιά να μην κοροϊδευόμαστε: Η ομάδα δεν ειναι σε καλή κατάσταση. Το ίδιο και ο προπονητής. Αν αυτό είναι μόνιμο ή προσωρινό θα το διαπιστώσουμε άμεσα, όταν μπουν στο παιχνίδι ο Ριέρα και ίσως ο Σμόγιε. Γιά τον Εστογιανώφ μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε και ασφαλώς δεν μπορούμε να περιμένουμε θαύματα από το πρώτο παιχνίδι.

    Όμως τα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια πρέπει να έχουν καταλυτικό χαρακτήρα. Διότι νέες μεγάλες απώλειες ίσως μας στοιχίσουν τη χρονιά από ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι στιγμής έχουμε δώσει σχετικά εύκολα παιγνίδια. Πότε και με ποιούς περιμένουμε να πάρουμε βαθμούς; Τα αποτελέσματα μας είναι ομάδας που με δυσκολία θα σωθεί αν σωθεί. Κλείνοντας τα μάτια στο όνομα μιας υποτιθέμενης ενότητας τη στιγμή που η ομάδα είναι ξεκάθαρα χωρισμένη στη μέση μας κάνει πολύ καλούς στρουθοκαμήλους αλλά πολύ κακούς ποδοσφαιρόφιλους.

    Δεν συμφωνώ ότι δυο κακά αποτέλέσματα μπορεί να μας στοιχήσουν απλά τη χρονιά από τώρα. Τρία κακά αποτελέσματα (μαζί με τους γαύρους) μπορεί να μας κάνουν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

    Σκέψου την 5η αγωνιστική να έχει η ομάδα 2 βαθμούς έχοντας παίξει με Εργοτέλη-ΠΑΟΚ-Αστέρα μέσα και Λεβαδειακό- ΟΣΦΠ έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ουσιαστικά λέμε το ίδιο, μόνο που δεν το έγραψα τόσο παραστατικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ειναι η πρωτη(και ασφαλως ουτε η τελευταια) φορα που οι αυλικοι κανουν το ασπρο μαυρο.
    Εκει ειναι το προβλημα του Πανιωνιου.Εκει ηταν και περυσι αλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ξερω αλλά δεν μπορουμε να ωραιοποιούμε καταστάσεις. Πρέπει να τις δούμε κατάματα όσο είναι νωρίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι μας πιστεύω ότι αναγνωρίζουμε ότι έχουμε ένα καλό και ποιοτικό ρόστερ (με κάποιες ελλείψεις βέβαια). Όλοι ψυχανεμιζόμαστε ότι πρέπει να υπάρχει θέμα ανάμεσα στον προπονητή και τους παίκτες (ή μερίδα τους). Όλοι καταλαβαίνουμε τη βαθμολογική θέση της ομάδας και την κρισιμότητα των δύο επόμενων παιχνιδιών. Νομίζω ότι είναι θέματα τα οποία έχουν καταδειχθεί απ' όλα τα μπλογκ. Ίσως υπάρχει διαφορά στον τόνο που χρησιμοποιήθηκε,αλλά αυτό έχει να κάνει με το στυλ του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν διαφωνώ με αυτά που λες. Συμφωνώ ότι ο καθένας έχει το στυλ του. Το πρόβλημα είναι να μην πετάξουμε μια χρονιά με 2500 διαρκείας όπως πετάξαμε πέρσι μια χρονιά με το πρώτο sold out.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από την άλλη βέβαια και για να μιλάμε με ανοιχτά χαρτιά, αλλαγή προπονητή μπορεί να γίνει όταν ο αντικαταστάτης είναι εξαιρετικός και όχι όπως πέρσι ως λύση άμεσης ανάγκης.

    Το ζήτημα είναι αν οι διοίκηση έχει συγκεκριμένη εικόνα από τον Μάντζιο. Νομίζω ότι το θέμα αυτό είναι σπουδαίο. Δεν αρκεί η μέτρια έως κακή εικόνα της ομάδας, εάν γιά παράδειγμα το μάτι της διοίκησης στα αποδυτήρια βεβαιώνει άλλα πράγματα.

    Επιπλέον να μην ξαχνάμε ότι ο κος Φερέρα έχει τριετές συμβόλαιο. Αν μιλάμε για απομάκρυνση, προφανώς εννοούμε παραίτηση, διότι υποψιάζομαι ότι διαφορετικά η αποζημίωση του θα είναι μεγάλη...Έχει και αυτό τη σημασία του γιά τη λήψη απόφασης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πριν αλλάξουμε προπονητή πρπει να τον πεισουμε να χρησιμοποιήσει όλο το ρόστερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προσωπικά πάντως δεν πιστεύω ότι αλλαγή προπονητή στην παρούσα φάση θα είναι οπωσδήποτε επιτυχημένη και αναγκαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρακαλώ να μη θεωρηθεί διαφήμιση, αλλά θα ήθελα να κάνω αυτό το δώρο στον κο Φερέρα:

    http://www.dora.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=71&page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1588&category_id=14&ref=pathfinder&vmcchk=1&Itemid=71

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλοοο Steve !!! Αλλα φοβαμαι στου κουφου την πορτα κλπ Ο τυπος ειναι ΕΠΙΜΟΝΟΣ. Μου αρεσει ομως. Η θα του βγει η θα φαει το κεφαλι του. Αυτος παντως δεν αλλαζει. Και θα κανει αλλαγες μονον οταν αυτος κρινει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν βλάψει εν τέλει μόνο τον εαυτό του, ΝΟ PROBLEM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Egw na dwsw mia idea pou trigyrnaei sto myalo mou re paidia. Mhpws na pairname ton ketsbaia twra? Mhpws einai h katallhlh stigmh?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η εφημερίδα Γάτα αναφερόμενη στην πρώτη της σελίδα στον προπονητή του Πανιωνίου αναφέρει " Τον διώχνει ο Αστέρας, τον παίρνει ο Αστέρας"...

    Στο σχετικό άρθρο αναφέρει: "...Εκτός από την προβληματική δουλειά που έγινε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στον τομέα της φυσικής κατάστασης (έστω κι αν στη Λιβαδειά οι Νεοσμυρνιώτες δεν έμειναν και πάλι από δυνάμεις), ο Φερέρα κατηγορείται ευθέως για την έλλειψη αγωνιστικού πλάνου και σωστής τακτικής μέσα στο γήπεδο".

    Μετά από μια σύντομη αναφορά στα όσα του καταλογίζουν οι επικριτές του, η εφημερίδα συνεχίζει: "...Από την άλλη, η έλλειψη δουλειάς στην τακτική φαίνεται και από το γεγονός ότι ουδείς διαπίστωσε το πρόβλημα που υπήρχε στα άκρα (σχεδόν σε κάθε πλαγιοκόπηση, οι επιτιθέμενοι του Λεβαδειακού ήταν περισσότεροι από τους αμυνόμενους του Πανιωνίου), δεν έγινε καμία προσπάθεια επίλυσής του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, με προφανέστατη συνέπεια το γκολ που έκρινε το παιχνίδι, το οποίο προήλθε από το τεράστιο κενό στο αριστερό άκρο...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά όλοι τα βλέπουν εκτός από τους υπεύθυνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι το πρώτο κείμενο το οποίο διαβάζω σε εφημερίδα από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου που μεταφέρει την κριτική των φιλάθλων, αλλά και και την προσωπική άποψη του δημοσιογράφου που το συνέταξε, η οποία είναι ιδιαίτερα αιχμηρή (δυστυχώς είναι ανυπόγραφο) για την κατάσταση της ομάδας, αλλά και για τα αίτια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ερώτηση: Μήπως θέλει ο ίδιος να φύγει και γι αυτό τα κάνει αυτά; Τι θα πει τον πάιρνει ο Αστέρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να θυμήσω ότι πρόσφατα είχαμε διαβάσει δημοσιεύματα τα οποία ήθελαν Βελγική ομάδα να ενδιαφέρεται γιά τον Φερέρα. Αυτό μόνο γιά την ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φιλοξειρα έπεσε; Και είναι όλοι φετινοί, Κετσπάγια, Βόλφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μονο εμεις οι ηλιθιοι και αμπαλοι φιλαθλοι βλεπουμε το προβλημα στα ακρα, ο ΕΠΙΜΟΝΟΣ ομως οχι !!! Μακαρι να του βγει, αλλα οπως ειπε και καποιος αλλος στο blog των Ιωνων ''την μακακια πολλοι ελατρεψαν, τον μακακα ουδεις''. Κοντος ψαλμος αλληλουια. Εξ αλλου, κανεις δεν αρεσκεται να πληρωνει και να μην παιρνει τιποτα πισω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.