Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Tsakiris on sport-fm

O πρόεδρος μίλησε στον σπορτ-φμ (http://www.sport-fm.gr/article/195958). Σταχυολογώ:

"Για το αν ικανοποιήθηκε με όσα είπε ο Φερέρα στη συνάντηση: «Προφανώς με ικανοποίησε στις απαντήσεις, αλλά δεν μπορείς να κρίνεις προπονητή, από αυτά μόνο που σου λέει, αλλά από τη δουλειά του. Ο προπονητής ξέρει τα προβλήματα της ομάδας. Ξέρω ότι ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις προπονητή να ξέρει τα προβλήματα. Πρέπει να διορθωθούν να περάσει αυτό που θέλει στους παίκτες και να τα δούμε στο γήπεδο. Η ψυχολογία είναι απρόβλεπτη, επηρεάζεται και από το αποτέλεσμα. Ο προπονητής δεν πληρώνεται για τα πάντα, αλλά για τακτική. Αυτές είναι οι γνώσεις του. Τον ρόλο του ψυχολόγου το κάνουν και άλλοι, όπως ο τεχνικός διευθυντής ή ο πρόεδρος. Όχι ο προπονητής. Πληρώνεται για τεχνικές γνώσεις. Να αναλύει την ομάδα του, να δει τα λάθη και με τι κανόνες θα δημιουργήσει για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην ομάδα, με όσο λιγότερους κανόνες. Εχει την οργάνωση, ξέρει τα προβλήματα και σιγά σιγά θα περάσει αυτό που θέλει. Το ρόστερ έχει μικρούς παίκτες σε ηλικία. Αυτό είναι καλό και απαραίτητο, γιατί ο Πανιώνιος πρέπει να βγάζει παίκτες. Αυτό σημαίνει πιο χαμηλό μπάτζετ και πιθανότητα πώλησης. Εχουμε βγάλει πάνω από έξι εκατομμύρια πώλησης. Είμαστε νεανική ομάδα και ομάδα με τα αστέρια της. Σαν διοίκηση πρέπει να προσπαθούμε να βγάλουμε έξω από την κρίση μας τον παράγοντα τύχη. Αυτό για να γίνει πρέπει να είσαι δίκαιος στην κρίση σου και να έχεις φαντασία. Από εικόνα ομάδας τρόπο παιχνιδιού στατιστικά βγάζουμε συμπεράσματα για την ομάδα, όχι τόσο από αποτελέσματα.

Για τις αποδοκιμασίες από τον κόσμο: «Δεν είναι πρώτη φορά. Αυτό που είναι διαφορετικό είναι ότι η υπομονή και ανοχή μικρότερη και όλα αυτά γίνονται πιο γρήγορα. Θυμάμαι τη δεύτερη χρονιά επί Λίνεν. Μας είχε πάρει από κάτω, μετά την Μπορντό. Μετά γυρίσαμε την κατάσταση. Ο κόσμος έχει μεγάλες βλέψεις. Το ρόστερ είναι καλό. Δεν μπορώ να πω ότι βαθμολογικά θα είμαστε επιτυχημένοι αν δεν χτυπήσουμε την πόρτα της Ευρώπης. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που έχει και απογοητεύσεις. Είναι λογικό. Ο κόσμος έχει κάθε ελευθερία να είναι υπερβολικός. Και εγώ σαν άνθρωπος μπορώ, όχι όμως σαν πρόεδρος»."

α) Μετρήσιμος στόχος: Πάμε για Ευρώπη. Αρα κρίνονται οι πάντες με βάση αυτό το στόχο. Με 2 γκολ συνολο υπερ και 5 κατά σε 3 ματς μαλλον υπάρχει πρόβλημα.
β) Αναφέρθηκε στην καταραμένη λέξη Λ. Είναι πρόοδος και αυτό.

γ) Ο Γκρινιάρης στο μπλόγκ του brfunatic αναφέρει: (https://www.blogger.com/comment.g?blogID=4196278096232903833&postID=5308394219801524517&page=1)"

Πρώτο και κύριο ότι ο Φερέρα έμεινε στο συμβούλιο γύρω στις 2 ώρες και του ζητήθηκαν,αν κατάλαβα καλά,κάποιες εξηγήσεις.
Η μόνη θέση που πάσχουμε είναι του τερματοφύλακα,γιατί όμως;Γιατί επί λέξει "δεν υπάρχει ανταγωνισμός".
Συγκυρίες και κακό μάτι φταίνε για την άμυνα.Ο Λάτκα τώρα επανέρχεται από τον τραυματισμό,ο Σμόγιε ήρθε σαν όνομα αλλά με ρίσκο λόγω τραυματισμών και τελικά έχει καινούριους τραυματισμούς,ο Όμο και ο Σιόβας έχουν παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση(;;;;).
Ο Καστελιόνε θέλει ακόμη περίοδο προσαρμογής να επαναφέρει την καλή του φυσική κατάσταση(γιατί έξω ήταν;).
Για το γήπεδο περιμένουμε να περάσει κάποιο νομοσχέδιο και τις μετεκλογικές εξελίξεις.
Λογικές οι αντιδράσεις του κόσμου γιατί τους είχαν δημιουργηθεί μεγάλες προσδοκίες αλλά "έτσι είναι το ποδόσφαιρο"."

Δεν είναι έτσι τα πράγματα κύριε Τσακίρη. Ο Λάτκα δεν ήταν στα σχέδια ούτε το καλοκαίρι. Ολο το καλοκαίρι είχε τραυματισμούς; Τον Ανδριόλα πότε τον δοκίμασε; Τον Σμόγιε αφού ήξερε ότι είχε προβλήματα γιατί τον πρότεινε; Η θέση του κεντρικού αμυντικού ήταν αυτή που πονούσαμε τα δυο τελευταία χρόνια μετά τον Πλέτς. Το ήξερε ο κύριος Φερέρα γιατί ήταν ένα χρόνο στην Ελλάδα και έβλεπε τον Πανιώνιο. Πως πρότεινε έναν προβληματικό παίκτη; Μήπως ήταν ο μόνος που μπορούσε να αγοραστεί με βάση το μπατζετ; Και ο Κούκετς τραυματίας ήταν;

Αν ο προπονητής πληρώνεται μόνο για τεχνικές γνώσεις ο Λίνεν ήταν πάρα πολύ καλός. Αποφασίστε θέλετε έναν προπονητή μόνο για τεχνικές γνώσεις ή όλο το πακέτο; Ας μας πει ο σινιορμεσσιε Φερέρα τι προσπαθεί να περάσει τους παίκτες.

Αν όντως είπε ότι ο Ομο και ο Σιόβας έχουν κάνει πρόοδο τότε σημαίνει ότι δεν θα το αλλάξει το κεντρικό δίδυμο. Και πάμε βουρ για Β Εθνική. Και ο Σιόβας και ο Ομο μπορεί να είναι πολύ καλοί παίκτες αλλά δεν μπορούν να παίξουν μαζί καθώς είναι και οι δύο άπειροι. Θέλουν κάποιον έμπειρο. Αν δεν το καταλαβαίνει ο κύριος Φερέρα τοτε το σύνθημα για την ιστορική ομάδα θα βαρεθούμε να το ακούμε και φέτος και του χρόνου στα ντέρμπυ με τον Εορδαϊκό. Ξέρετε τι χαρούλες έκαναν με αυτη τη δήλωση Λειβαδιά, ΠΑΣ, Καβάλα και όλοι όσοι στόχο έχουν να τη γλυτώσουν. Η μια θέση καταλήφθηκε.



4 σχόλια:

  1. Ο Πρόεδρος στήριξε τον προπονητή, πράγμα που σημαίνει ότι δέχθηκε τις εξηγήσεις του. Άλλωστε αυτές αναλύονται εκτενώς.
    Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να στηρίξουμε την ομάδα με την παρουσία μας. Ευχόμαστε να κάνουμε εμείς λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου πω κάτι φίλε brfunatic. Αλλο στηρίζω την ομάδα και άλλο είμαι στραβός και δεν βλέπω.

    Την Τετάρτη θα βρισκόμαστε εκεί. Δεν θα φταίω εγώ όμως που θα μυρίζει μπαρούτι. Ο προπονητής δείχνει αμετανόητος. Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με Ομο-Σιοβα παμε σιγουρα(αφου εχουν βελτιωθει τοσο πολυ κι ας μην το περιμενε..??).
    Ευτυχως Κουμο επιστρεφει(θα του βγει η γλωσσα να μαρκαρει).
    Αν δεν διορθωθει η αμυντικη λειτουργια συνολικα παντως,τυχη δεν εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με pgss1890. Και με τις αλλαγές που έκανε προχθές φάνηκε το πόσο προκλητικός είναι ο κος που κάθεται στο κυανέρυθρο πάγκο μας. Θα είαμστε δίπλα πάντα δεν γεννάται θέμα, αλλά η υπομονή έχει όρια. Είμαστε Πανιώνιοι, όχι φαν του Τσακίρη και του Φερέρα. Μακάρι πάντως να είμαστε λάθος. Και ο Πανόπουλος είπε ότι έκανε λάθος που έδιωξε τότε το Φερέρα. Μπορεί όντως ν' αργεί να φανεί η δουλειά του...Το θέμα είναι πόσο αργεί...
    Επίσης το ότι βάζουμε τον Όμο να πιανει φορ καμμιά 20αριά πόντους πιο ψηλούς μάλλον οφείλεται στις αλτικές του ικανότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.