Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Κέρκυρα

Επιτέλους ο προπονητής ανακάτεψε λίγο την τράπουλα. Έδωσε ευκαιρίες και σε άλλους δοκίμασε το δίδυμο Λατκα-Ομο (αν και θα προτιμούσα να δοκιμάσει Σιόβα-Λάτκα) έβαλε τον Κούκετς και χρησιμοποίησε όπως γράφειη goalday (http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=4139614) και ένα άλλο σύστημα (4-2-3-1).

Αυτά θα έπρπε να έχουν γίνει στην προετοιμασία το καλοκαίρι. Αλλά τότε δυστυχώς δεν έγιναν.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι δεν είχαμε ποδοσφαιρική ομάδα αλλά είχαμε εστιατόρια και προσλαμβάναμε ένα μάγειρα. Πως θα μας φαινόταν λοιπόν αν ο μάγειρας αυτός λοιπόν έλεγε ότι ότι υλικά και να έχει η κουζίνα αυτός θα μαγειρέψει ροζ-μπιφ. Ακόμα και αν είχαμε μόνο αυγά. Με αυτό θέλω να πω ότι πρώτα κοιτάς και αξιολογείς το υλικό που έχεις και μετά αποφασίζεις τι σύστημα θα παίξεις. Γι αυτό θεωρώ ακόμα και σήμερα λάθος την καλοκαιρινή τοποθέτηση του Φερέρα ότι θα πάιζει μόνο 4-4-2.

Προσωπικά θεωρώ ότι με το υλικό που έχει ο Πανιώνιος είναι πιο λογικό το 4-2-3-1 και χαίρομαι που το δοκίμασε.

Επίσης θεωρώ θετικό ότι επαιξε ο Ανδριόλας μαζί με τον Κουμ, τον Μανιάτη, και τον Τζαβέλα καθώς αν χρειαστεί μεθαύριο σε κάποια ματς να αντικαταστήσει τον Μπέλιτς θα πρέπει να ξερει πως κινείται η άμυνα μπροστά του.

Από ότι όμως διαβάζω η ομάδα δεν έπαιξε καλά. Δυό φάσεις έκανε, δυό γκολ έβγαλε απέναντι σε μια ομάδα Β Εθνικής. Όμως αυτό προσωπικά δεν με φοβίζει. Εϊναι λογικό η ομάδα να μην έχει ακόμα φτάσει σε καλό επίπεδο τέτοια εποχή. Αν ο προπονητής αξιοποιήσει όλους τους ποδοσφαιριστές τότε πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Θα ήμουν π.χ. χαρούμενος αν όπως ο Εργοτέλης ρίχναμε 5 γκολ σε μια ομάδα του γαύρου; Φυσικά θα ήμουνα γιατί θα έκανα πλάκα στους γαύρους όπως έγινε πρόπερσι που σε φιλικό νικήσαμε την κανονική τους ομάδα 2-1 μέσα στο Καραϊσκάκη. Μετά όμως η ομάδα δεν πήγε καλά. Έπρεπε να κάνει ένα καταπληκτικό δεύτερο γύρο ο Λαμπρούκος για να βγούμε στο τσακ 5οι.

Συμπέρασμα: Στηρίζουμε τον προπονητή και χαιρόμαστε που άρχίσε να αξιοποιεί όλους τους παίκτες που έχει.

11 σχόλια:

  1. Ορθότατα σχόλια. Πιστεύω ότι έχουμε τη μαγιά για καλύτερες μέρες. Χρειάζεται η προσπάθεια να συνεχιστεί με ανοιχτό μυαλό και η σύμπνοια να υπάρχει και αν μπορέσει να βοηθηθεί ο προπονητής με κάποια ελάχιστη προσθήκη, θα υπάρχει μεγαλύτερη σιγουριά και καλύτερο ηθικό.
    Όσο αφορά τον Ανδριόλα, αν και το γράφει η gazzetta, δεν την άκουσα την αλλαγή χθες στην ΕΡΑΣΠΟΡ και δεν νομίζω ότι την αναφέρει και η ανάρτηση της ΠΑΕ...Αλλά επειδή έχω εκτεθεί με λάθη που έκανα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, δεν κόβω και το κεφάλι μου για το τι έγινε εν τέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΝΟΙΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΤ'ΑΥΓΑ ΜΟΥ...ΑΣ ΕΙΝΑΙ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΑ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ιστοσελιδα της ΠΑΕ δεν αναφερει τον Ανδριολα.Αν οντως χρησιμοποιηθηκε,εκανα και εγω λαθος στην αναρτηση που ανεβασα στο blog μου(Για το οποιο λαθος απολογουμαι)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαλλον εγω κάνω λάθος. Οποτε εγω απολογούμαι. Κάπου το είχα διαβάσει αλλά μάλλον κάνω λάθος. To θεωρώ πάντως απίστευτα παράλογο να μην έχει γίνει αυτή η αλλαγή.

    Αβυσσος το μυαλό του Φερέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και το gazetta.gr και το sport-fm.gr αναφέρουν τον Ανδριόλα ως αλλαγή.

    Ασφαλώς και συμφωνώ με τα σχόλια.Άλλωστε δεν καταδικάζουμε έναν προπονητή από μία εμφάνιση όπως και κανέναν παίκτη.Εμένα προσωπικά με ξένισαν οι μετά το παιχνίδι δηλώσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εννοεις τις δηλωσεις μετα τον Εργοτελη η υπαρχουν αλλες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ιατρικο επιτελειο εχει πεσει,λεει,πανω σε Σκουφαλη και Μπαρονι για να προλαβουν την Κυριακη.
    Και καλα ο Μανολο,ο αλλος ειναι ο σουπερ παικταρας η θα μας κανει ντα η Εσπανιολ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τις δηλώσεις μετά τον Εργοτέλη εννοώ.Κι άλλες να κάνει;

    Αφού είπαμε zamis,το μπάτζετ φέτος είναι χαμηλό.Δεν περισσεύουν για πρόστιμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και οι δηλώσεις μετά το φιλικό με Κέρκυρα, ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, δεν δικαολογούνται παρά μόνο για ανύψωση ηθικού. Αλλά είπαμε να μην δώσουμε πια σημασία σε κάτι τέτοια και να περιμένουμε τα αποτελέσματα της δουλείας που γίνεται στην πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν προλαβαινει διαβαζω τωρα ο Μπαρονι ναναι καλα μεχρι την Κυριακη.Προβλεψη για ρητρα τραυματισμου εχει γινει Griniari?
    Τσινο λεει δεξια και Φανουρης σε ελευθερο ρολο.Αυτα ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θεωρώ ότι μάλλον δεν πάμε για κάποια περαιτέρω ενίσχυση με ελεύθερο παίκτη. Και για τον Δομπλας, που υπήρξε κάποια κίνηση, δεν ακούω για κάποια συνέχεια. Δυό μέρες και σήμερα έμειναν. Θα δούμε. Πάντως όσο και αν είναι καλό που θα πάρουν εμπειρίες τα νέα παιδιά (ελπίζω), δεν δίνει σιγουριά ότι μπορεί να βγάλει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα αυτό το ρόστερ. Φανταστείτε τη δυναμική της ομάδας πχ στο ματς της Κέρκυρας, χωρίς Ρεκόμπα. Δυο καλές φάσεις που κατέληξαν έκανε η ομάδα και οι δυο από τον Αλβάρο. Αλλά ο Αλβάρο στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν θα χρειάζεται αναπνοές; Για τ' αμυντικά τα έχουμε πει, αλλά ίσως ο Σμόγιε μπορεί να δώσει κάποια πράγματα παραπάνω ή εν τέλει ένα διαφορετικό σχήμα απ'αυτό που είδαμε με Εργοτέλη, μπορεί να αποδώσει εν τέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.