Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Ανασκόπηση

Η ομάδα αισίως έδωσε 10 επίσημα παιγνίδια. ρθε η ώρα να κάνουμε μια πρώτη ανασκόπηση της πορείας της.

α) Μέρος πρώτο: Για κλάματα
Με περίεργες επιλογές στη σύνθεση ο προπονητής παρουσιάζει μια ομάδα χωρίς αρχή και χωρίς τέλος. 3 παιγνίδια από τα οποία τα 2 στην έδρα μας με βατούς αντιπάλους και μόλις ένας βαθμός. Ο κόσμος έξαλλος, ζητά να σταματήσει ο προπονητής τους πειραματισμούς και να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες. Γίνεται πολύωρο ΔΣ και κάποια πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν.
β) Μέρος δεύτερο: Σημάδια ανάκαμψης.
Ο προπονητής αλλάζει την άμυνα και βάζει στην ομάδα αυτούς που ο κόσμος έβλεπε ότι έλειπαν. Η ομάδα αρχίζει να ρολάρει, φέρνει 0-0 με τον ΠΑΟΚ παίζει καλούτσικα στο Καραϊσκάκη , κάνει ένα καλούτσικο και ένα άθλιο ημίχρονο με το Περιτέρι αλλά κερδίζει. Χάνουμε τον Ρεκόμπα λόγω τραυματισμού. Πάιζει για 15 λεπτά ο ξεχασμένος από τον προπονητή Φανούρης.
γ)Μέρος τρίτο: Η ελπίδα
Η ομάδα μετά τη νίκη της με το Περιστέρι, κερδίζει εκτός τον Ηρακλή, και εντός με καλή εμφάνιση τα Γιάννενα. Ο προπονητής εξακολουθεί να παραβιάζει την κοινή λογική και να βάζει 2 κοντούς σεντερ μπακ και αυτό το πληρώνει στο ματς με τον ΠΑΟ όπου αν και χάνουμε 2-0 στο 11 και πάιζουμε με δέκα παίχτες από το 7 πατάμε τον ΠΑΟ, μειώνουμε και απειλούμε και με ισοφάριση. Ενδιάμεσα έχουμε προκριθεί στα πέναλτι στο Αγρίνιο με ήρωα τον Ανδριόλα. Η σύνθεση που κάνει τις τελευταίες εμφανίσεις έχει μέσα και τον Κοντοέ και τον Φανούρη και εκτός τον Μπαρόνι (αλήθεια τον θυμάται κανείς;)

Από όλα αυτά τι βγαίνει; Α) Ο κόσμος του Πανιωνίου ξέρει μπάλα και ξέρει γιατί φωνάζει. Όσο και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους είναι η αλήθεια. Οι αρχικές επιλογές του προπονητή ήταν λανθασμένες και ο κόσμος που φώναζε είχε δίκιο. Β) Ο προπονητής δείχνει ότι έχει αρετές και μπορεί να προσφέρει αν ξεφύγει από τα κολήματα που έχει. Σιγά σιγά δημιουργείται μια ομάδα που έχει αρχή μέση και τέλος, με σχέδιο μέσα στο γήπεδο. Η αποκάλυψη του φετινού Πανιωνίου για μένα είναι ο Τζαβέλας. Είναι ο παίκτης που με τα στημένα του μας έχει δώσει αρκετούς βαθμούς.
Γ) Η ομάδα έχει βελτιωθεί θεαματικά. Δεν αλλάζω γνώμη για τον Φερέρα σε σχέση με τη διαχείριση του έμψυχου υλικού που έχει αλλά οφείλω να παραδεχτώ ότι έχει κάνει δουλειά στην ομάδα. Συνεχίζω να θεωρώ ότι ο ίδιος δημιουργεί προβλήματα στον εαυτό του. Δεν θεωρώ δικαίωση του να κερδίζει με τον Λάτκα, τον Φανούρη και τον Κοντοέ αλλά του αναγνωρίζω ότι είδε τα λάθη του και προσπάθησε να τα διορθώσει. Περιμένω να δώσει ευκαιρίες και σε άλλους όπως τον Ανδριόλα και τον Κούκετς.
Δ) Από τα αποτελέσματα δείχνει να δικαιώνεται η διοίκηση που τον κράτησε μετά από εκείνο το πολύωρο ΔΣ. Ελπίζω η ομάδα να πάει καλύτερα και η δικαίωση αυτή να μην είναι προσωρινή.

1 σχόλιο:

  1. Εμπαθέστατε, νομίζω πως η σύνοψη της μέχρι τώρα πορείας που έκανες παραπάνω είναι εξαιρετική. Έχω κι εγώ τις αμφιβολίες μου γιά το που θα πρέπει να αποδοθεί η άθλια εικόνα των πρώτων αγωνιστικών, αλλά είναι φανερό πως υπάρχει ελπίδα.

    Σε όλα σχεδόν συμφωνώ, αλλά σε ένα θα υπερθεματίσω. Ο Τζαβέλλας δείχνει σπάνια προσόντα. Κοίταζα πριν λίγο σε video την πάσα στο Ριέρα, και τα πιτσιρίκια μου επέμεναν πως - δεν μπορεί - ο ρεκόμπα θα είναι. Και δεν είχαν άδικο. Τέτοιας κλάσης πάσα ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.