Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Γιατί πρώην;

Στη σελίδα του sport-fm (http://www.sport-fm.gr/article/205993) διάβασα μια επιστολή της παλιάς δόξας του Πανιώνιου Μπασκετ Μίλτου Λαζαρίδη. Την παραθέτω με μια επισήμανση. Μίλτο εμείς που σε βλεπαμε τότε να τιμάς τη φανέλα του Πανιωνίου δεν σε θεωρούμε πρώην. Ούτε πρώην πάικτη ούτε πρώην προεδρο. Ήσουν είσαι και θα παραμείνεις μέλος της οικογένειας του Πανιωνίου.

Μίλτος Λαζαρίδης λοιπόν:

Στον σοσιαλισμό μπορείς να καταφερθείς εναντίον του αφεντικού σου αλλά όχι εναντίον του πρωθυπουργού ή του γενικού γραμματέα του κόμματος. Στον καπιταλισμό μπορείς να καταφερθείς εναντίον του πρωθυπουργού αλλά όχι εναντίον του αφεντικού σου.

Στο Ελληνικό μπάσκετ απαγορεύονται και τα δύο.

Η “αυθόρμητη” δήλωση μετανοίας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, με την αποδοκιμασία των δηλώσεων του αθλητή της Λάζαρου Παπαδόπουλου, για την ανυπαρξία της ΕΟΚ και του καταστροφικού ρόλου του ελάχιστου κοινού διαιρέτη του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού μπάσκετ, πράγματα πασίγνωστα δηλαδή σε όσους δεν ενημερώνονται από ενσωματωμένους δημοσιογράφους, πέρα από την πρωτοτυπία της, μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο πάτος έχει ακόμα δρόμο.

Οι υμνητές του πνεύματος Ασλανίδη, που από ότι φαίνεται έχει συνεχιστές, επιμελώς κρύβουν την αθλιότητα του μπάσκετ και τα αδιέξοδα που έχει περιπέσει, και επιμένουν να προβάλουν σαν μέγιστη επιτυχία τα επιτεύγματα των αθλητών των εθνικών ομάδων που ξεδιάντροπα πλιατσικολογεί για προσωπική προβολή ο γνωστός φερόμενος ως αναμορφωτής του αθλήματος.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η πορεία των εθνικών ομάδων στο βαθμό μάλιστα που δεν αντικατοπτρίζει το γενικό επίπεδο, δεν αποτελεί κριτήριο επιτυχίας μιας διοίκησης αλλά και ούτε κριτήριο αποτυχίας Το γνωρίζουν και οι εργολάβοι της ενημέρωσης που διακινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ότι κρίνουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν για τους ίδιους λόγους χαρακτηρίζουν αρνητικά την ΕΠΟ και τον κο Γκαγκάτση παρ΄ όλο που η επιτυχία της ομάδας ποδοσφαίρου ξεπερνά κατά πολλή οποιαδήποτε άλλη επιτυχία. σε όλα τα αθλήματα, γιατί περιέχει και μήνυμα που ο λειτουργικός αναλφαβητισμός που επικρατεί στον χώρο εμποδίζει την ανάγνωση του.

Το πραγματικό επίπεδο του μπάσκετ δεν αυτό που οι επαγγελματίες πανηγυριστές των γραφείων τύπου διαφημίζουν μετά το χρυσό της εθνικής ελπίδων ούτε φυσικά η προσπάθεια της νέας φουρνιάς των μικρών ομάδων της ίδιας χρονιάς να παραμείνουν στην κατηγορία που πέρασε όπως αναμενόταν στα ψιλά, αλλά η θλιβερή εικόνα των παιδικών και εφηβικών πρωταθλημάτων.

Το λάθος του Λάζαρου είναι ότι δεν γνώριζε ότι η ηθική στον χώρο του αθλητισμού θεωρείται ψυχασθένεια. Το να ασχολείται με τα προβλήματα των συναθλητών του έχοντας λύσει τα δικά του είναι αποκλίνουσα συμπεριφορά που πυροβολείται στις αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες

Το μπάσκετ Λάζαρε σύμφωνα με την νέα τάξη είναι θέαμα και εσείς είστε υποχρεωμένοι να ακολουθείται τους κανόνες, διασκεδάζοντας σφαγείς και χαζοχαρούμενους θεατές επι ποινή μηδενισμού και αποκλεισμού χωρίς το δικαίωμα της παραμικρής κριτικής.

Καλωσόρισες στα ξερονήσια της απομόνωσης. Θα νοιώσεις στο πετσί σου αν δεν το έχει νοιώσει ήδη, την προσπάθεια υποβάθμισης της συμβολής σου στις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας.

Αυτό δεν πρέπει να σε ανησυχεί γιατί η βουβή πλειοψηφία των ανθρώπων του μπάσκετ που δεν τους σκιάζει η φοβέρα και δεν τους πλακώνει η σκλαβιά είναι συντριπτικά στο πλευρό σου.

Μιλτος Λαζαρίδης

Πρώην
διεθνής αθλητής του Πανιωνίου
πρόεδρος Συνδέσμου Αθλητών Καλαθοσφαίρας Ελλαδας
πρόεδρος του Πανιωνίου ΓΣΣ και ΤΑΚ
γενικός γραμματέας και αντιπρόεδρος ΕΣΚΑ
γενικός γραμματέας ΕΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.