Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Αλλαγή πλεύσης

Από τη σελίδα του Πανιωνίου ("http://www.pgss.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17545&catid=5)
" Η νέα εμφάνιση θα πωλείται προς 55 Ευρώ, ενώ πρέπει να διευκρινιστεί ότι δεν είναι επετειακή (όπως εκ παραδρομής γράφθηκε σε μερίδα των ΜΜΕ). Η επετειακή εμφάνιση του Πανιωνίου θα τεθεί σε κυκλοφορία το επόμενο έτος, παράλληλα με τον εορτασμό των 120 χρόνων του συλλόγου."

Χαίρομαι που δεν είναι η επετειακή μας εμφάνιση (αν και νομίζω έτσι την είχε διαφημίσει η ΠΑΕ και το περιοδικό της το καλοκαίρι αλλά τώρα πια δεν έχει σημασία). Η διαφήμιση του 23ου τεύχους του Κόσμου ήταν "
Με εξώφυλλο τη φανέλα που θα φοράει η ομάδα για να τιμήσει τα 120 χρόνια από την ίδρυδη του Ιστορικού κυκλοφορεί το Σάββατο 6 Ιουνίου ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ."

Ελπίζω η επετειακή μας να είναι συνδεδεμένη με την Πανιώνια ιστορία και να έχει περισσότερο κόκκινο. Μην ξεχνάμε ότι η κλασσική μας εμφάνιση ήταν κόκκινη φανέλα και μπλε σορτς. Μέχρι τότε εγώ παντως θα βολευτώ στη σημερινή φανέλα. Δεν ξερω τόσο μπλε δεν με ενθουσιάζει, ούτε να το φοράω ούτε και να το βλέπω. Εκτός αν είναι θάλασσα.

15 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που η φανέλα δεν θυμίζει με τίποτα Πανιώνιο.Τα σχόλια που έχω ακούσει μέχρι τώρα είναι απαίσια,χάλια,υπερπαραγωγή κτλ.Δεν ξέρω αν και πότε θα φορεθεί(φαντάζομαι είμαστε υποχρεωμένοι να τη φορέσουμε) αλλά θα ξενίσει αρκετούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι και αλλιώς εμείς τα βλέπουμε όλα κόκκινα και μπλέ...
    Αν και είμαι σίγουρος ότι ο pgss1890 το ξέρει (και πολλοί άλλοι στο blog), να βάλω ένα μικρό κουίζ; Από που προήλθαν τα χρώματά της ομάδας (μάλιστα κάπως έχουμε στο παρελθόν κατακριθεί γι' αυτό από το αδελφό σωματείο κυρίως);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σωματείο που λες δεν είναι καθόλου αδελφό από τη στιγμή που άρχισαν να λένε ότι ο Ιστορικός είναι η ομάδα των Τούρκων. Χαίρομαι που καταποντίστηκαν, φαίνεται οι κατάρες των Πανιώνιων πιάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς έπεσε σε "κακά χέρια". Για μας πρέπει να είναι αδέλφια ότι και αν λέγανε/λένε κάποιοι απ' αυτούς. Είμαστε από την ίδια πόλη προερχόμενοι και οι κοινές ρίζες δεν ξεχνιούνται. Ιστορικά αυτά που λέγανε δεν στέκουν όποτε είναι ανάξια λόγου. Και το ξέρουν και οι ίδιοι που τα λέγανε. Τι να πούνε δηλαδή, ότι είναι σωματείο Τούρκων, ο σύλλογος που ήταν υπό την αιγίδα του Εθνομάρτυρα Χρυσόστομου;
    Εν παση περιπτώσει, για την ιστορία, αν δεν κάνω λάθος, τα χρώματα οφείλονται στη σημαία ή τη στολή που χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες που σαν καλύτεροι ναυτικοί στελέχωναν το Οθωμανικό ναυτικό (γιατί η Τούρκοι ναυτικοί ...έμειναν στην ιστορία με το περίφημο "Μάλτα γιοκ", όταν δεν μπορούσαν να βρουν τη νήσο Μάλτα). Το διακριτικό αυτό ήταν μέσα στην Οθωμανική αυτοκρατορία, σύμβολο της Ρωμιοσύνης και όχι Τουρκικό λάβαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει και ο μύθος(να το πούμε έτσι) που λέει ότι το μπλε ήταν από την Ελληνική σημαία(να δείχνει το Ελληνικό στοιχείο) και το κόκκινο από την Τούρκικη για να μην προκαλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η εμφανιση μας αρχικα(οσο ειμαστε στην Σμυρνη)ηταν μπλε -ασπρο(απο την σημαια).Οταν ηρθαμε στην ηπειρωτικηΕλλαδα η μεν Νικη κρατησε την κυανολευκη εμφανιση ενω εμεις προσθεσαμε το κοκιννο,σαν αναμνηση/φορο τιμης στους ανθρωπους που χαθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρομαι ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ
    που αυτή δεν είναι επετειακή εμφάνιση. Θεωρώ ότι η επίσημη επετειακή πρέπει να θυμίζει κλασική εμφάνιση Πανιωνίου, ενώ καλό θα ήταν να κυκλοφορήσουν άλλες δύο, όπου η τρίτη θα ήταν κάτι extreme.

    Το μπλε χρώμα είναι από την ελληνική σημαία, ενώ το κόκκινο από τα Σμύρνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω έχω ακούσει πολλές εκδοχές. Έψαξα στο βιβλιο του Λινάρδου η Σμύρνη του Πανιωνίου και ο Πανιώνιος της ΣΜύρνης και δεν βρήκα τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τάδε έφη Κάρπετ χτες: (www.gazetta.gr)
    Ερώτηση: _ Αντώνη πιστεύεις οτι η καλή πορεία του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ (4 στα 5 νίκες & καλή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ) είναι αποτέλεσμα προβλεπόμενης περιόδου φόρμας της ομάδας και λίγο από τύχη, ή όντως η ποιότητα του Φερέρα και των παιχτών είναι για τόσο ψηλά? 2) Είμαι ο μόνος που είδα τον Ρεκόμπα να βγάζει μάτια στις πρώτες αγωνιστικές πριν τραυματιστεί? Πχ με τον Αστέρα ήταν όλοι χάλια και αυτός του πέρασε η μπάλα 80 φορές απτα πόδια και ήταν σχεδόν αλάνθαστος, καμμία σχέση με πέρυσι που ψιλοσερνότανε.

    Απάντηση: Εγω απο το καλοκαίρι έλεγα ότι με δυο σεντερ μπακ η ομάδα είναι για 6αδα τουλαχιστον. Το παραδοξο δεν είναι ότι τωρα παιζει καλα, είναι ότι δεν ξεκίνησε καλά. Κι ο Εμιλιο θα τη βρει την ακρη και με το Ρεκόμπα. Ειναι καλός προπονητης ο Εμίλιο.

    Συμπέρασμα: Σόρρυ αλλά ο Αλβάρο δεν φεύγει.

    Άλλη ερώτηση:Αυτός ο Κουμορτζί δεν θυμίζει κάτι από Τουρέ; Ξέρεις τι εννοώ, αυτό το μπλαζέ στυλάκι, που όμως για να του πάρεις τη μπάλα κομματάκι δύσκολο. Κι έχει βελτιωθεί με τον Φερέρα. Επίσης νομίζω ότι έχει ψιλοαδικηθεί από τους δημοσιογράφους σε προβολή, σε σχέση π.χ. με τον Καρντόσο, που αν θες τη γνώμη μου: λίγα πράματα... Αλήθεια έχει ενδιαφερθεί κανείς από τους "μεγάλους" για την περίπτωσή του Κουμορτζί;

    Άλλη απάντηση: Δεν ειναι Τουρε, ειναι παλιο κλασσικό οκταρι. Στον Πανιώνιο είναι βασιλιάς, αληθινός άνθρωπος ορχήστρα. Δεν ξερω αν είναι για πιο μεγαλη ομάδα. Στον Πανιώνιο ξεχωριζε και ο Ενσαλιβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπα, υπαρχουν και μεγαλυτερες ομαδες απο τον Πανιωνιο ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1)Πάντως μου αρέσει η ιστορία που λέει ότι το μπλέ συμβολίζει την Ελληνική σημαία, και το κόκκινο το αίμα που χύθηκε στην καταστροφή της Σμύρνης,όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους μη Πανιώνιους...
    2)Τα σχόλια των Καρπετοπανουτσόπουλων ανέκαθεν μου ηταν αδιάφορα,όσο και η δημοσιογραφική τους αξία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να μην τον προτεινει στους γαυρους λοιπον ο Αντωνακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σίγουρα η μεικτή κόσμου είναι μεγαλύτερη ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε pgss 1890,οι πομφολυγες των καρπετο-πανουτσων,σε καμια περιπτωση δεν ειναι σημειο αναφορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα σχόλια του Καρπετ τα έβαλα για δύο λόγους. Ο πρώτος γιατί όσο η ομάδα πήγαινε χάλια δεν έκανε κρίση για τον Φερέρα ενώ τώρα αποκαλύφθηκε. Τότε έλεγε ότι έχει ακούσει και μκαλά και κακάλόγια τώρα ότι είναι προπονηταράς. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι από τα σχόλια του φαίνεται όσο και αν δεν αρέσει σε ορισμένους ότι ο Αλβαρο μένει.

    Οσο για τον Κουμ εμείς δεν θέλουμε να φύγει. Κάτσε λοιπόν εδώ Κουμ μια χαρά είσαι να γίνεις ο νέος Λίμα.

    Οπα ερώτημα: Εμείς δεν θέλουμε, μήπως κάποιος μανατζαροπαπάρας θέλει να τον σπρώξει πουθενά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.