Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Ξάνθη-ΠΓΣΣ

14.14 : Στην αρχική ενδεκάδα: Μέσα ο Σκούφαλης, έξω ο Καστελιόνε. Η κίνηση αυτή μου δείχνει ότι ο Φερέρα ετοιμάζει την ομάδα για την επανεμφάνιση Εστογιαννωφ. Κλασσικό 4-4-2 με άκρα σήμερα Φανούρη-Σκούφαλη που αν πάει καλά στο μέλλον Φανούρη-Λολο.

Σιγα σιγα επανερχόμαστε το πρόβλημα που λέει: πως θα χωρέσουν όλοι στην ενδεκάδα. Σήμερα δοκιμάζει ένα στήσιμο που θα χωράνε οι 3. Το αν θα πετύχει θα το δούμε σε 2 ώρες.

14.49: O Μπάλαμπαν μετά από καταπληκτική μπαλιά 40 μέτρων του Μανιάτη στην πλάτη της άμυνας κάνει το 0-1 με άψογο πλασέ. Σχόλιο: Πολλές φορές έχουμε κριτικάρει τον Μπέλιτς. Η θέση του τερματοφύλακα είναι περίεργη. Στο γκολ ο Μπάλαμπαν έχει δίπλα του ένα παίκτη της Ξάνθης. Ο Γκσπούρνικ δεν είναι στο τέρμα του καθώς ήταν έτοιμος για την έξοδο. Ο Μπάλαμπαν τον κρεμάει με άψογο πλασέ. Ο Μπαλαμπαν δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα ακόμη και αν κοντρόλαρε την μπαλα καθώς πλησίαζε και δεύτερος πάικτης της Ξάνθης. Συνεπώς ήταν μια λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα και μια μεγαλοφυής κίνηση του Μπάλαμπαν.

Ημίχρονο: παραμύθια της ΝΕΤ. Ο Φανούρης δεν παίζει αριστέρα στη γραμμή. Συνεπώς δεν έχουμε ένα κλασσικό 4-4-2. Είναι το ίδιο σύστημα που είχαμε και στα προηγούμενα παιγνίδια. Πάντως επιμένω ότι είναι η ομάδα που θα δούμε σε 15 μέρες με τον Λόλο στη θέση του Σκούφαλη. Η ομάδα πάει καλά και ο σπήκερ της ΝΕΤ μας έχει πρήξει τα ... με την Ξάνθη. Εν τάξει ρε φίλε δεν χαίρεσαι που χάνει η Ξάνθη. Δεν είναι ανάγκη να το δείχνεις και τόσο.

15.46: Παίζοντας μονότερμα την Ξάνθη, καταφέραμε να ισοφαριστούμε. Ένα πολύ ωραίο μονοκόμματο σούτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, δοκάρι και γκολ. Αν έχεις τύχη διάβαινε.

16.09 Αλλαγή: Στη θέση του Μανόλο ο Λολο. Αφού ψήθηκε οΛόλο στο ζέσταμα μπαίνει στο 78. Κατά τα άλλα το παιγνίδι είναι αργό απελπιστικά αργό, που έλεγε και ο Χάρυ Κλύν αλλα να που φεύγει από τα δεξιά το ξανθό παιδί έχει δίπλα του τον βαμμένο μαλλί αλλα δεν του δίνει την μπάλα κάνει μια σέντρα προς την απέναντι πλευρά όπου ο Σουπερ Μπόσκο καραδοκεί και 2-1.

Τέλος. Κερδίσαμε 2-1. Η ομάδα συνεχίζει την τρελλή πορεία της. Μετά την επιβλητική εμφάνιση μέσα στο ΟΑΚΑ και αολεναντι σε έναν προπονητή που δεν τον είχαμε κερδίσει ποτέ όταν ήταν στον πάγκο της Ξάνθης πάιξαμε καλά, κρατήσαμε μπάλα, δεν κινδυνέψαμε σχεδόν καθόλου, δημιουργήσαμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες από την αντίπαλο μας, (ένα οφσαιτάκι στο τέλος του Λολο θέλω να το δω όπως και μια φάση του Αναστασόπουλου στο τέλος που σαν να τραβιέται , κρίνω ότι αυτές οι φάσεις θα βαρουχολογηθούν καταλλήλως) και τελικά κερδίσαμε δίκαια. Ο Μπάλαμπαν ανεβαίνει συνέχεια και αποδεικνύει ποιος είναι. Σήμερα έδειξε ότι μέσα στην περιοχή τώρα που βρήσκε τα πατήματα του μετά τον τραυματισμό του το καλοκαίρι είναι θάνατος. Σήμερα μάλιστα σκόραρε και με το αριστερό.

Συμπέρασμα: Φτάσαμε τους 14 βαθμούς σε 10 αγώνες, 5 από αυτούς στην έδρα μας. Από τότε που παρακολουθούσα μπάσκετ (μέχρι και το τρίποντο έπαιρνα) μου έχει μείνει κουσούρι να παρακολουθώ την ομάδα με μια παράξενη βαθμολογία. 0 είναι αν έχουμε πάρει τόσους βαθμούς όσους μπορούσαμε μέγιστα στην έδρα μας. Αυτή τη στιγμή είμαστε στους -1. Αν σκεφτούμε ότι με +3 - +5 μπαίνουμε στην πεντάδα μπορούμε να πούμε ότι η σημερινή νίκη μας επανέφερε στην τροχιά των αρχικών μας στόχων.

Ο προπονητής δείχνει ότι παράγει έργο. Αν εξαιρέσω τη συμπεριφορά του απέναντι στον Ανδριόλα μπορώ να πω ότι αρχίζω να του έχω εμπιστοσύνη. Σιγά σιγά δίνει ευκαιρίες και στον Αναστασόπουλο έχει τον Σιόβα σταντ μπάι και εκμεταλλεύεται όλο το ρόστερ του. Σινιορμεσσιέ Φερέρα εμείς δεν έχουμε προσωπικά μαζί σου. Καλά να πηγαίνει η ομάδα θέλουμε.

14 σχόλια:

  1. Λίγο παραυποχωρήσαμε στο τέλος και πέσαμε και στα συνηθισμένα αβίαστα λα΄θη. Χρειάζεται προσοχή και σίγουρες μεταβιβάσεις, όχι κλείσιμο πίσω.
    Το σπικάζ βγάζει κάποια εντοπιότητα αλλά δεν μου φαίνεται τόσο χάλια και επαινεί τον πανιώνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λείπει ο παίκτης που στο κέντρο θα κρατήσει την μπαλα. Δεν μπορείς εύκολα να ελέγξεις τέτοια παιγνίδια χωρίς τέτοιους πάικτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλαγη ρε!!!!!!Τρεις έχουμε.Ας τον σκουντήξει κάποιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τώρα; Είναι νωρίς ακόμα γκρινιάρη. Ούτε στο 80 δεν φτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τεράστια νίκη με ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας (αυτό είναι πιο σημαντικό και από την νίκη) . Τώρα μπορούμε Ευρώπη.
    Η ομάδα εξαιρετικά καλοστημένη και οφείλουμε να το πιστώσουμε στον Φερέρα Την εμμονή όμως με τις αλλαγές θα την πληρώσουμε αργά ή γρήγορα...
    Ο Εστογιάνοφ μάλλον έδειξε ανέτοιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στόφα μεγάλης ομάδας με ηγετικό ρόλο στο γήπεδο.
    Νομίζω ότι τελείωσαν τα πέτρινα χρόνια. Αν και φαν του Άλβαρο, νομίζω ότι χωρίς το τρέξιμο που κάναμε σήμερα και την προηγούμενη εβδομάδα δεν θα είχαμε τέτοια θεαματική εικόνα της ομάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε σχέση με τι προσδοκούσαμε:

    Εργοτέλης -2
    Λεβαδειακος -1 ως -3
    Αστερας -3
    Ηρακλής +2 ώς +3
    Ξάνθη +2 ως +3

    Συνολο: -4 ως 0

    Από πέρυσι έχουμε
    ΠΑΟΚ +1
    Λεβαδειακος-1
    Αστέρας -3
    Ηρακλής +3
    Ξανθη +2

    Σύνολο: +2

    Μάλλον είμαστε ξανά για τα καλά στο παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά και η εικόνα της ομάδας. Είπε ο nk99 για το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Στο πρωτο ημίχρονο ώρες ωρες αναρωτιόμουνα γιατί ενώ έχω διαρκείας δεν ήμουν στο γήπεδο. Η ομάδα έδειχνε σαν να έπαιζε μέσα στη Νέα Σμύρνη. Έχουμε μπει σε μια φόρμα που μας οδηγεί ψηλά.

    Καιρό είχαμε να το φχαριστηθούμε τόσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνω απολυτα. Εχουμε ξαναπαιξει με κακη Ξανθη, αλλα δεν εχω ξαναδει τετοιο θρασος και ηρεμια.

    Στα αρνητικα για μενα η αυτοπεποιθηση της ομαδας.

    Κρινοντας ενα παικτη καποιος μπορει να σου απαντησει οτι δεν εχεις παιξει μπαλα σε τετοιο επιπεδο και δεν ξερεις.

    Κρινοντας ενα προπονητη καποιος μπορει να σου απαντησει οτι δεν εχεις σπουδασει η' ασκησει προπονητικη.

    Αλλα, ολοι μας ειμαστε εργαζομενοι η' αθλητες. Και με τετοια εικονα ομαδας, να εχεις Τζαβελα κα Μανιατη να κανουν καθηστερησεις στο 60' το θεωρω απλα λαθος. Καποιος πρεπει να δουλεψει σε αυτον τον τομεα.

    Κατα τ'αλλα, πολυ καλη εικονα της ομαδας. Λυπαμαι Φαμπιαν, αλλα με τετοια εμφανιση αδικεις τον εαυτο σου. Ισως και να ειναι εκνευριστικο να μπαινεις τοσο αργα και να μην σε παιζουν οι συμπαικτες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και καλύτερα και να βγούμε όλοι λάθος για τον σινιορμεσιέ. Εγώ όμως ακόμα κρατάω ακόμη λίγο πισινή. Οι 4 νίκες είναι όλες με ομάδες κάτω από τη μέση της βαθμολογίας. Πιό θετική για μένα ήταν η εμφάνιση στο ΟΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οσο η ομαδα αποδίδει καλά, δεν μπορούμε να εχουμε παραπονα.νομιζω οτι για αλλη μια κυριακη μείναμε πολύ ευχαριστημένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι 2 εκτός έδρας νίκες ήταν με ομάδες που στην αρχή του πρωταθλήματος είχαν τους ίδιους περίπου στόχους με μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Πανιώνιος "δυστυχώς" δεν έχει πλέιον έδρα. Από εδώ και πέρα θα θεωρούμε κάθε ισοπαλία στα εκτός έδρας απώλεια.
    Μπράβο ρε Πανιωνάρα που δεν έχεις καμία σχέση με τις τέσσερεις πρώτες αγωνιστικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.