Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ωριμος Τζαβέλας

Σε σχέση με κάποιους άλλους που άγονται και σέρνονται από τη μύτη μανατζαρέων ο Τζαβέλλας αποδεικνύεται πολύ πιο ώριμος:

Τζαβέλλας λοιπ στην εξέδρα σήμερα (http://www.exedrasports.gr/football/superleague/article/?aid=45942)
"

Καλύτερα που δεν πήγα ΑΕΚ

Παρασκευή 27/11/09

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν φοβάται να κάνει μεγάλα άλματα στην καριέρα του. Από την Τερψιθέα βρέθηκε στην Κέρκυρα και από εκεί στον Πανιώνιο. Ο λόγος για τον Γιώργο Τζαβέλλα που μίλησε στην «Εξέδρα» για την παραλίγο μεταγραφή στην ΑΕΚ, την φετινή πορεία των Κυανέρυθρων αλλά και την κλήση στην Εθνική.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τζαβέλα στην «Εξέδρα»

- Τα ξαφνικά άλματα έχουν γίνει συνήθεια... Πότε βίωσες το αντίθετο συναίσθημα;

«Το δεύτερο εξάμηνο στην Κέρκυρα ήταν το πιο δύσκολο της μέχρι τώρα πορείας μου στο ποδόσφαιρο. Ετσι νόμιζα τότε δηλαδή. Υπήρχε διακοπή του πρωταθλήματος με τις απεργίες, δεν παίζαμε ποδόσφαιρο, δεν είχε ολοκληρωθεί η μεταγραφή μου στην ΑΕΚ και παράλληλα έκανα τη στρατιωτική μου θητεία. Τελικά ο χρόνος έδειξε πως ήταν καλύτερο που δεν πήγα τότε στην ΑΕΚ, διότι δεν ήμουν έτοιμος να κάνω ένα τέτοιο βήμα».

- Ασχημη δεν ήταν και η περσινή χρονιά στον Πανιώνιο;

«Είχαμε καλούς παίκτες και την προηγούμενη σεζόν, αλλά όχι τόσο καλά αποδυτήρια. Φέτος ήρθαν κάποια νέα παιδιά, τους βάλαμε κι εμείς γρήγορα στο κλίμα και κυλούν όλα καλά. Για την προηγούμενη σεζόν θεωρώ ότι οι μεγαλύτερες διαφορές σε σχέση με φέτος ήταν η τότε έλλειψη πειθαρχίας και το πολύ μεγάλο ρόστερ, κάτι που προκαλεί πρόβλημα επειδή είναι λογικό όλα τα παιδιά να θέλουν να παίξουν. Δεν έχει αλλάξει πολύ το υλικό μας σε σχέση με πέρσι και είναι σημαντικό και αυτό. Ολοι οι παίκτες στην ομάδα έχουν πάνω-κάτω τις ίδιες δυνατότητες, προσπαθούν όλοι στην προπόνηση επειδή ξέρουν ότι μπορούν να παίξουν. Γι' αυτό είναι και πιο δυνατές οι προπονήσεις μας».

- Η παραμονή του Φερέρα ήταν κομβικό σημείο για την ομάδα;

«Κερδίσαμε ένα μεγάλο στοίχημα, ειδικά ο πρόεδρος της ομάδας που τον κράτησε, παρότι όλοι στην αρχή της χρονιάς προσπαθούσαν στην ουσία να τον διώξουν. Νομίζω πως αν έφευγε η χρονιά θα ήταν σαν την προηγούμενη. Κακά τα ψέματα, όλοι κάνουμε λάθη. Εμείς δεν είχαμε καταλάβει ακριβώς τι ζητούσε από εμάς και εκείνος δεν είχε καταλάβει... Δεν μπορείς να διώχνεις έναν προπονητή την τρίτη αγωνιστική και αυτό πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή στην Ελλάδα».

- Το επίπεδο των προπονήσεων είναι πολύ υψηλό και τα διπλά πολύ δυνατά...

«Μας ανεβάζει όλους όταν έχουμε απέναντί μας καλούς παίκτες. Δεν θέλω να έχω κακό αντίπαλο ούτε στην προπόνηση, διότι με τον καλύτερο βελτιώνεσαι και δουλεύεις συνέχεια σε υψηλό επίπεδο. Χρειάζομαι τον Εστογιάνοφ απέναντι μου στα διπλά, διότι είναι καλό για εμένα, αλλά και για εκείνον».

- Αυτό βγαίνει στο γήπεδο, αλλά μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ομάδα;

«Νομίζω δεν έχουμε δει τίποτε ακόμη από τον Πανιώνιο. Εμείς έχουμε αρχίσει να παίζουμε ποδόσφαιρο ένα μήνα τώρα. Σε κάθε παιχνίδι παίρνουμε πέντε τοις εκατό παραπάνω και δεν έχουμε πιάσει ακόμη τα στάνταρ μας. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Δεν ξέρω αν θα είμαστε στο τέλος στην πέμπτη, στην έβδομη, στην τρίτη θέση.... Αυτό που ξέρω είναι πως έχουμε να δώσουμε πράγματα. Είμαστε νέα παιδιά και όλοι μας προσπαθούμε. Δεν υπάρχουν παίκτες που θα παίξουν για πάρτη τους, που δεν θα θέλουν να προσπαθήσουν. Εχουμε όλοι έναν κοινό σκοπό».

- Είναι σημαντικές οι συνθήκες υπό τις οποίες δουλεύετε...

«Θεωρώ ότι ο Πανιώνιος είναι ιδανική ομάδα για να παίξεις ποδόσφαιρο. Είναι ένας σύλλογος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τους θεωρητικά μεγάλους, ούτε είναι μακριά τους. Εχουμε ένα πολύ καλό προπονητικό κέντρο, όλα τα οικονομικά και αγωνιστικά μας θέματα είναι τακτοποιημένα. Διαθέτουμε ένα γήπεδο χαλί και κόσμο που μας ακολουθεί στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Ο πρόεδρός μας έχει ευρωπαϊκή φιλοσοφία, είναι 'πρόεδρος εξωτερικού' και αυτό φάνηκε από την αντιμετώπισή του στο θέμα του προπονητή. Ούτε φυσικά είναι από τους ανθρώπους που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Ελλάδα και θεωρούμε φυσιολογικό να μπαίνουν στα αποδυτήρια, να κάνουν πράγματα που ξεπερνούν τις αρμοδιότητές τους».

-Ποιο είναι το μειονέκτημα και ποιο το πλεονέκτημα αυτής της ομάδας;

«Δεν θεωρώ πως τώρα υπάρχει κάποιο σημαντικό μειονέκτημα. Ενα-δυο μήνες πριν είχαμε, όταν μας έλειπε η ψυχολογία και δεν πιστεύαμε στον εαυτό μας. Με αυτούς τους παίκτες και την ψυχολογία με το μέρος μας δεν νομίζω πως θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα στη συνέχεια. Τους πρώτους μήνες αδικούσαμε τον εαυτό μας και αυτό μας πείραζε πολύ. Το πλεονέκτημα αυτής της ομάδας είναι ο τρόπος λειτουργίας της. Αγωνίζεται ο ένας για τον άλλον. Ο καθένας προσπαθεί να αναδειχθεί μέσα από την ομάδα και όχι να αναδείξει τον εαυτό του. Αυτό είναι το σημαντικότερο».

- Υπάρχουν παίκτες στα αποδυτήρια με εμπειρία και παραστάσεις. Σε τι επίπεδο μπορείς να κερδίσεις από αυτό;

«Νομίζω παντού. Διότι είναι παίκτες υψηλού αγωνιστικού επιπέδου, που δεν στέκονται όμως σε αυτό. Η συμπεριφορά τους σε βοηθά να αντιληφθείς πώς πρέπει να φέρεσαι, πώς πρέπει να κινείσαι. Εχουν χαμηλά το κεφάλι και δεν είναι ντίβες επειδή έχουν παίξει σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, επειδή έχουν βγάλει λεφτά. Αυτά είναι μαθήματα ζωής. Τον μεγάλο παίκτη τον σέβεσαι από τη συμπεριφορά του έξω από το γήπεδο, όχι μόνο από αυτά που κάνει μέσα σε αυτό».

- Η εμπειρία της εθνικής ομάδας πώς ήταν...

«Είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα. Δεν έχω παίξει ακόμη βέβαια, αλλά είναι σημαντικό το ότι κλήθηκα, ειδικά σε ένα τέτοιο ματς. Ηταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου και χαίρομαι που συνδυάστηκε με την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτή η εξέλιξη με γεμίζει περισσότερες υποχρεώσεις, ώστε να δουλέψω, να είμαι σταθερός. Δεν πρέπει να σηκώσεις τη μύτη ψηλά και να πιστέψεις πως κάτι έκανες. Αν το κάνεις αυτό, όπως ανεβαίνεις γρήγορα θα πέσεις και γρήγορα»."

3 σχόλια:

  1. "...παρότι όλοι στην αρχή της χρονιάς προσπαθούσαν στην ουσία να τον διώξουν. Νομίζω πως αν έφευγε η χρονιά θα ήταν σαν την προηγούμενη. Κακά τα ψέματα, όλοι κάνουμε λάθη. Εμείς δεν είχαμε καταλάβει ακριβώς τι ζητούσε από εμάς και εκείνος δεν είχε καταλάβει...".

    Υποθέτω ότι απλά το εξέφρασε λάθος...Αν όχι, ας προσπαθήσουμε να το ερμηνεύσουμε.

    Ποιοί ήταν "όλοι", που προσπαθούσαν να διώξουν τον κο Φερέρα; Οι φίλοι της ομάδας που σήκωσαν τα λευκά μαντήλια; Αν αυτό εννοεί, οι φίλαθλοι δεν αποφασίζουν με τις εκδηλώσεις δυσαρέσκειας τους. Και ούτε οι φίλαθλοι πήγαιναν και λέγανε στον κόουτς ότι νοιώθουν κουρασμένοι και δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους...
    Και το "όλοι" σίγουρα δεν αφορά μόνο τους φιλάθλους...

    Και επιπροσθέτως από το τέλος Μαΐου ως τον Οκτώβριο, επαγγελματίες παίκτες και προπονητής δεν μπορούσαν να αλληλοκατανοηθούν;
    Μήπως άλλη διάθεση υπήρχε πριν τα μαντήλια και το 7ωρο ΔΣ και άλλο μετά; Μήπως κάποιοι ξέχασαν άλλες προσφορές και προτάσεις και στρώθηκαν να κάνουν αυτό που ξέρω, όσο καλά ξέρουν να το κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας θυμιζω τις δηλωσεις Τζαβελα οτι ομαδα δεν ειναι οι 2 Ουρουγουανοι..
    Μετα,ο Ρεκομπα εμεινε εξω και ολα ειναι μελι γαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.