Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Θάνατος παραμονεύει

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια οι ξαφνικοί θάνατοι αθλητών και ποδοσφαιριστών. Επίσης είναι αρκετά συχνό φαινόμενα τα τελευταία χρόνια η ανακάλυψη χρησης απαγορευμένων ουσιών από αθλητές αλλά και ποδοσφαιριστές.

Ο πρωταθλητισμός, το χρήμα η εύκολη δόξα είναι ένα μεγάλο δέλεαρ για τα νέα παιδιά. Το προβλημα όμως δεν είναι τα παιδιά αλλά οι προπονητές τους. Πολλές φορές αυτοί τα σπρώχνουν στη χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ο Πανιώνιος με εξαίρεση τις καταγγελίες Πάντιτς πριν μερικά χρόνια έχει μείνει έξω από τέτοιες καταστάσεις. Χαίρομαι πολύ γι αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι και στο μέλλον αυτό θα μείνει έτσι. Είναι υποχρέωση στην ιστορία μας να μείνει έτσι.

6 σχόλια:

  1. Απ' όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο άτυχος Ντε Νίγκρις, δεν ανήκει στη κατηγορία αθλητών αλά Φλόρενς Γκρίφιθ. Όπως και ο Κοβάσεβιτς είχε συγγενή καρδιοπάθεια, κληρονομικού τύπου. Απλά ο Ντάρκο πείστηκε από τους γιατρούς να προτάξει την υγεία του και ο Αντόνιο όχι και για κακή του μάλλον τύχη, οι εξετάσεις που του έγιναν στην Ελλάδα δεν ανέδειξαν το πρόβλημα που είχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είδα. Αλλά επειδή τα κρούσματα θανάτων αθλητών είναι πολλά τον τελευταίο καιρό διατηρώ τις αμφιβολίες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσχετα με την υπόθεση του άτυχου ποδοσφαιριστή, για την οποία κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι έγινε, έχω να πω ότι δυστυχώς ο επαγγελματικός αθλητισμός - πρωταθλητιμός και τα αναβολικά πηγαίνουν παρέα. Δε νομίζω ότι υπάρχουν καθαρές ομάδες και αθλητές, αλλά ομάδες και αθλητές που συνελήφθηκαν και άλλοι που όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα μου δεν είναι τόσο ο επαγγελματικός αθλητισμός αλλά οι ακαδημίες. Η πλύση εγκεφάλου που γίνεται στα παιδάκια με αποτέλεσμα αρχικά την χρήση βιταμινών και μετά άλλων σκευασμάτων. Η χρήση αναβολικών στον επαγγελματικό αθλητισμό (ακόμα και οι σκακιστές χρησιμοποιούν πολλές φορές φάρμακα) είναι φυσική εξέλιξη της πλύσης εγκεφάλου στις ακαδημίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα που ανέφερες σκακιστές, είναι γνωστό το ντοπάρισμα των σκοπευτών (!!!) με ειδικά αγχολυτικά σε ένα σπορ που παίζει ρόλο η πλήρης ηρεμία κατα τη σκόπευση. Πλεον τίποτα δεν μένει καθαρό. Όταν τα παγκόσμια ρεκορ της κολύμβησης σπάνε μαζικά ανά τρίμηνο, άντε εξάμηνο, τότε τι να πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.