Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Aρθρο με ενδιαφέρον

Ένα άρθρο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η gazetta. Ενα άρθρο που δείχνει πάρα πολλά. (http://www.gazzetta.gr/content/view/54419/2
Ποιες ομάδς και πόσες φορές έχουν μπει στην πρωη πεντάδα του πρωταθλήματος από το 1930.

Έχουμε λοιπόν: ΟΣΦΠ 61
ΠΑΟ 59
ΑΕΚ 55
ΠΑΟΚ 39
Αρης 21
Πανιώνιος 13
Απόλλων 12
Ηρακλής 10
ΟΦΗ 8
Εθνικός 5
Λάρισα 3
Ξάνθη 3
Δόξα Δράμας 2
Πιερικός 2
Γιάννενα 2
Ιωνικός 2

Ο Άρης έχει 21 παρουσίες στην πρώτη πεντάδα 8 περισσότερες από μας αλλά η διαφορά οφείλεται κυρίως στην εποχή του μεσοπολέμου όπου η δική μας ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ομάδα ήταν διαλυμένη. Η όλη ιδέα του άρθρου είναι να μας δείξει την κυριαρχία των 5 στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αντί για αυτό όμως βλέπουμε την κυριαρχία των 3. Ο ΠΑΟΚ έχει λίγο περισσότερες από τις μισές όσο για τον Αρη να μη συζητάμε για το τί συμβαίνει στην Α Εθνική. Το ίδιο το άρθρο γράφει ότι το μεσοπόλεμο ο όμιλος των Αθηνών ήταν δύσκολος σε αντίθεση με αυτόν του Πειραιά. Για να μην μιλήσουμε για Θεσσαλονίκη. Αναρωτιέμαι γιατί ο συγγραφέας του άρθρου δεν θέλησε να μας παρουσιάσει τον αντίστοιχο πίνακα με τα χρόνια της Α Εθνικής. Από το 1959 είναι πενήντα χρόνια. Να δούμε λοιπόν πόσο ο Αρης συμμετέχει στην πρώτη πεντάδα.

Διάβάζοντας το άρθρο αυτό θυμήθηκα το άρθρο του Καράβολα στο brfunatic(http://brfunatic.blogspot.com/) με τίτλο "η ευκαιρία μας". Τα 25 πέτρινα χρόνια όντως μας μικρύνανε πολύ και έδωσαν την ευκαιρία σε κάτι τέτοιες αναλύσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι στις αρχές της δεκαετίας του 70 θα τολμούσε κάποιος να μας βγάλει έξω από τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου και να βάλει τον Αρη. Η ανάκαμψη του συλλόγου περνάει πρώτα μέσα από τον αριθμό των εισιτηρίων του. Τα 2600 διαρκείας είναι η αρχή. Ελα πρόεδρε δώσε τη δυνατότητα σε κόσμο που ξαναήρθε κοντά στην ομάδα να αγοράσει διαρκείας δεύτερου γύρου. Τώρα που η ομάδα πετάει είναι ευκαιρία.

3 σχόλια:

  1. Ήδη υπάρχει κόσμος που έχει ταλαιπωρηθεί στα εκδοτήρια. Νομίζω ότι αυτοί θα είναι και πρέπει να είναι οι βασικοί πελάτες του διαρκείας β' γύρου. Νομίζω ότι δεν πρέπει να τιμωρήσουμε τους ανθρώπους που δεν είχαν τα χρήματα ή τον χρόνο για να εκδώσουν τα διαρκείας ή που προτίμησαν να δουν την εικόνα της ομάδας στις πρώτες αγωνιστικές ή που τέλος πάντων για τον οποιονδήποτε λόγο δεν απέκτησαν.Οι ίδιοι άνθρωποι θα είναι υποψήφιοι πελάτες για τα διαρκείας της νέας χρονιάς, συνεπώς θα υπάρχει η ελπίδα ότι του χρόνου θα ξεκινήσουμε από καλύτερη βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχετικά με τους τερματισμούς στη πεντάδα νομίζω είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι την τελευταία 10ετία αν δεν κάνω λάθος, έχουμε τερματίσει 4 φορές στην πεντάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την τελευταία δεκαετία (από το www.epo.gr)

    10 συμμετοχές ΟΣΦΠ , ΠΑΟ, ΑΕΚ
    7 συμμετοχές ΠΑΟΚ
    3 συμμετοχές ΠΓΣΣ (και μια τέταρτη φορά μια 6η θέση) Οι συμμετοχές μας είναι όλες τα τελευτάια 7 χρόνια.
    3 συμμετοχές Σκόντα Ξάνθη
    2 συμμετοχές Αρης, Ηρακλής
    1 ΟΦΗ, Αιγάλεω, Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.