Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΤΣΑΚΙΡΗΣ στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ Μέρος Δεύτερο

Όπως μου έγραψε και το μαύρο πρόβατο στο sport24 υπήρχαν οι πλήρεις δηλώσεις του προέδρου. Συμπληρώνω λοιπόν το κομμάτι που έλειπε γιατί το θεωρώ πολύ σημαντικό.

" Και πέρσι που μας κέρδισε ο Ολυμπιακός με δυο γκολ οφσάιντ και με ένα πέναλτι που δεν μας έδωσε και να γινόντουσαν αυτά πάλι θα χάναμε γιατί ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος εκείνη την ημέρα. Αυτό που είδαμε εχτές όμως γελάει όλη η Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι που έχει διαφορά και για αυτό φωνάζουμε. Αυτό το παιχνίδι ήταν δικό μας.

Να σας πω την αλήθεια δεν περίμενα να αντιδράσουμε έτσι μετά το 2-0. Και μάλιστα όταν τελείωσε και το ημίχρονο έλεγα σε ένα σημείο μα είναι δυνατόν να είμαστε με 10 παίχτες και μετά ούτε θα το δεχόμουνα αυτό. Έλεγα ότι εντάξει κάποιο ξέσπασμα είναι θα πέσουμε δεν αντέχεται αυτό το πράγμα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι αδύνατον να υπάρχει αυτή η εικόνα που είχαμε εχτές με 10 παίχτες. Την δεκαετία του ’80 γίνεται αυτό το πράγμα, γιατί ήταν άλλο το ποδόσφαιρο, δεν έτρεχαν τόσο πολύ κλπ αλλά πλέον σήμερα αν έχεις 10 παίχτες βασικά είσαι τελειωμένος. Επιτελικά τουλάχιστον. Μόνο από κανένα φαουλ ή από Κανά τέτοιο μπορείς να απειλήσεις. Αλλά εμείς, είχαμε τον πλήρη έλεγχο, ήτανε εκπληκτικό αυτό το πράγμα, δεν το έχω ξαναδεί ποτέ. Όχι μόνο από τον Πανιώνιο. Σχεδόν από καμία ομάδα"

Για την απόφαση να κρατήσει τον Εμιλιο Φερερα δήλωσε: "Εγώ νομίζω ότι αυτό που βοήθησε με την απόφαση μου, είναι ότι πρέπει να σταματήσουμε κάποτε να ρίχνει ο ένας τις ευθύνες στον άλλο. Δηλαδή αυτό που θέλουμε να περάσουμε είναι το ότι όλοι μαζί μάγκες όλοι μαζί ‘’μαλάκες’’. Όταν λοιπόν εκεί που έρχεται η ώρα να πούμε όλοι μαζί είμαστε ‘’μαλάκες’’ έτσι αρχίζουμε να διώχνουμε τον προπονητή, να διώχνουμε τον ένα παίχτη, τον πρόεδρο το ένα τ άλλο., έτσι δεν γίνεται δουλειά.

Όταν λοιπόν εκεί είπαμε, όπα παιδιά όλοι μαζί είμαστε, όλοι φταίμε, ξεκινάμε από εμένα προσωπικά. Άμα λέω εγώ ο πρόεδρος ότι παίρνω την ευθύνη, λογικά θα την πάρουν και οι από κάτω. Γιατί φιλότιμο υπάρχει σε κάθε άτομο. Αρκεί να υπάρχει σωστός τρόπος αν του το βγάλεις και να το εκμεταλλεύεται. Και από εκεί και πέρα νομίζω ότι έχουμε φτιάξει αυτή την ατμόσφαιρα. Έχουμε φτιάξει μια ατμόσφαιρα που είναι τουλάχιστον οι παίχτες, ο προπονητής κλπ είναι όλοι μαζί, είναι όλοι μαζί να πέσουνε και όλοι μαζί να κερδίσουνε. Βλέπεις μια νοοτροπία πολύ καλή. Μπορεί να παίξουμε καλά, μπορεί άσχημα αλλά είμαστε όλοι μαζί.
"

Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι γιατί δείχνει τη φιλοσοφία του προεδρου και γιατί κράτησε τον προπονητή. Επίσης δείχνει το πως είδε ο πρόεδρος το προχτεσινό ματς και γιατί πια νιώθει δικαιωμένος. Εγώ δεν ξεχνάω ότι και πέρσι στο ΟΑΚΑ μας καθάρισε ο διαιτητής ακυρώνοντας μας καθαρό γκολ του Μαϊστόροβιτς στα τελευταία λεπτά. Η εικόνα όμως της ομάδας δεν ήταν αυτή που να δημιουργήσει τέτοιες προσδοκίες. Προχτές όμως με 10 πάικτες κυριαρχήσαμε σε τέτοιο βαθμό που όλοι να απορούνε με το γιατί και με το πως. Ακόμα και ο πρόεδρος του Πανιώνιου. Ακόμα και ο Μπέος που βγήκε χτες στο TV Μακεδονία και είπε ότι έφυγε στο 10 λεπτό από το ΟΑΚΑ γιατί περίμενε μια συντριβή. Προσωπικά θεωρώ παραμυθάκια αυτά για το σβήσιμο των μηχανών του ΠΑΟ. Αν υπήρχε τέτοιο θα υπήρχε και σοβαρή αντίδραση μετά το 2-1. Και τέτοια αντίδραση δεν υπήρχε.

Συνεπώς ναι κράζουμε τους διαιτητοπατέρες για τις φάσεις αλλά ταυτόχρονα στέλνουμε και ένα αγωνιστικό μύνημα σε όλους ότι είμαστε εδώ. Για να παραφράσω τον πρόεδρο το όλοι μαζί μαλάκες των πρώτων αγωνιστικών τελείωσε και τώρα όλοι θα βιώσουν το όλοι μαζί μάγκες. Στο όλοι μαζί μάγκες ελπίζω να συμπεριλαμβάνεται και ο Αλβάρο (αλλά και οι διασυνδέσεις του) όπως έχει γραφτεί κατά καιρούς.

Πρόεδρε ο κόσμος φέτος δεν σταμάτησε να στηρίζει την ομάδα. Πέρσι το ματς του Α Γύρου με τον ΠΑΟ ήταν κομβικό με αρνητικά δυστυχώς αποτελέσματα για μας. Φέτος δείχνει να είναι κομβικό με θετικά αποτελέσματα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί σε 3 βδομάδες στη Νέα Σμύρνη θα έρθει πολύς κόσμος να δει την ομάδα που με 10 παίκτες στρίμωξε τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι τα 2 παιγνίδια με Ξάνθη και Πανθρακικό είναι εξαιρετικά σημαντικά για την πορεία της ομάδας όχι μόνο για φέτος. Αν τα δύο αυτά παιγνίδια πάνε καλά τότε κατά τη γνώμη μου θα έχουμε ξανααποκτήσει την ορμή που είχαμε πέρσι πριν το ματς με τον ΠΑΟ.

Πρόεδρε: Εμείς είμαστε έτοιμοι σαν φίλαθλοι για το άλμα. Ελπίζω φέτος να είναι προετοιμασμένη και η διοίκηση. Φέτος δεν υπάρχουν γαμπροί και κουμπάροι. Ολοι μαζί μάγκες (ακόμα και ο σινιορμεσσιέ Φερέρα που τόσα του έχουμε ψάλλει δικαίως για τις αρχικές επιλογές του).

1 σχόλιο:

  1. Μπραβο στον Τσακ,η ουσια αυτων που λεει μας εκφραζει ολους νομιζω.Και καλα κανει κι ανεβαζει τονους γιατι προφανως το θεμα δεν ειναι αν ηταν οφσαιντ η οχι,πεναλτυ η οχι,αποβολη η οχι κλπ κλπ.Ειναι η συνολικη τοποθετηση του Πανιωνιου απεναντι σε ολο αυτο το εκφυλιστικο συνοθυλευμα που λεγεται Ελληνικο ποδοσφαιρο.
    Απο κει και περα,μια παρατηρηση.Καταλαβαινω οτι το ολοι μαζι μαγκες η μαλακες πηγαινει στην αναγκαιοτητα της ενοτητας.Θελω ομως να του πω οτι αυτη η ενοτητα εξαρταται απο τη σοβαροτητα της διοικησης.
    Οπως λεει και ο φιλτατος Εμπαθεστατος,οι φιλαθλοι
    ειναι ετοιμοι και απαιτουν πλεον-λεω εγω-αυτη τη σοβαροτητα σε ολα τα επιπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.